Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Skšvde

MATCHRAPPORT SKÖVDE

Herrarna tog revansch när man besegrade Skövde med 36–24. Därmed tog laget viktiga poäng för att närma sig serietoppen.

– Det blev lättare än vad vi trodde, säger sexmålsskytten Viktor Ottosson.

Efter en dryg månads serieuppehåll var det dags för match i Handbollsligan igen – Sävehof mot Skövde i Partille Arena. Förra mötet lagen emellan var det Skövde som vann med hela tio bollar, så att revanschlustan var stor hos Sävehofspelarna fanns det inga tvivel om.

Matchinledningen var jämn. Lagen följdes åt och försvarsspelet hos de båda gav en hel del till övers att önska – målen trillade in i nästan varje anfall. Efter cirka tio minuter var det dock hemmalaget som skulle koppla greppet om matchen. Sävehof gjorde ett miniryck och sprang iväg till en tremålsledning. En ledning som i halvtid blev fem bollar. Halvtidsresultatet skrevs till 18–13.

– Det var lite knackigt till en början då vi gav bort en hel del bollar, säger Olle Forsell-Schefvert och fortsätter.

– Sen får vi ett par målvaktsräddningar och kan kontra ifrån dem.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Sävehof trappade upp tempot direkt från start och utökade sin ledning till hela 21–13 redan efter fem minuter. Det tog nästan 8 minuter innan Skövde hittade nätet bakom Per Sandström som hade bytts in i hemmakassen. Att defensiven fungerade bra gladde Viktor Ottosson eftersom laget fokuserat extra på försvarsspelet under uppehållet.

– Vi följer vår matchplan till punkt och pricka. I den förra matchen rann de igenom lite här och var men i dag fick vi stopp på dem på ett helt annat sätt.

Bortalaget hade därefter inte mycket att säga till om. Sävehof var det bättre laget och publiken bjöds på en riktig målfest de sista 30 minuterna. Slutsiffrorna skrevs till 36–24 och Ottosson tror på en positiv vårsäsong.

– Vi är på gång. Jag är på gång. Man har suttit och tittat en hel del på VM nu och varit sugen på att spela så det är ju skönt att börja med en seger. 

Nästa hemmamatch spelas den 9 februari och då möter herrarna Eskilstuna Guif. Precis innan den matchen kan du se damerna möta Skövde. Biljetter till detta dubbelarrangemang i Partille Arena köper du här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..