Handboll, Dam, SŠvehof - Skšvde

MATCHRAPPORT SKÖVDE HF

Damerna förlorade mot Skövde med 20–24. Plåster på såren för hemmapubliken i Partille Arena var Johanna Ahlms comeback.

– Det kändes jättekul och jättehärligt, säger mittnian.

Sävehof var ute efter revansch efter förra helgens nederlag mot Kristianstad på bortaplan. Landslagsspelarna Olivia Mellegård och Emma Fernis saknades i lördagens laguppställning men med på banan var en comebackande Johanna Ahlm. Efter 18 månaders frånvaro på grund av skada och graviditet var det återigen dags att ta klivet in i hetluften.

– När man väl stod i spelargången kändes det inte som att det var så längesedan. Kroppen kändes helt okej. På träningarna tänker man ändå ”kan jag göra så? Och kan jag göra si?” men under matchen tänkte jag inte på det, säger Johanna Ahlm. 

I den första halvleken var det Skövde som startade starkast. Med bra försvars- och målvaktsspel störde bortalaget Sävehof i Partille Arena och ledde med 7–4 efter dryga kvarten. Som så många gånger förr åt sig Gulsvart tillbaka in i matchen. Isabella Mouratidou kom in mellan stolparna och stod för ett par fina räddningar. När domarna blåste för halvtidsvila var det lika på 13.

– Det är en väldigt hafsig match med små marginaler. Vi har ett upp och sen har vi ett ner, det är mycket fram och tillbaka, säger Johanna Ahlm.

Matchen tog vid där den slutade efter 30 minuter. Lagen följdes åt i en mycket tuff och jämn kamp. Sävehof snodde visserligen till sig en tvåmålsledning relativt snabbt i den andra halvleken men den hämtade Skövde snabbt igen och med drygt tio minuter kvar stod det 19–19.

– På många sätt tycker jag att vi är bättre än Skövde men så är det ändå de som gör det bättre.

Bortalaget skulle tyvärr dra det längsta strået. I slutet var de det vassare laget. När Johanna Flygelholm satte 20–22 för bortalaget och Hanna Edvardsson därefter räddade en straff var det över. Skövde vann till slut med 24–20.

– Känns jäkligt surt. De kör på lite mer och tvekar inte. Vi tvekar kanske lite mer och får inte med oss de små marginalerna som Skövde får när de är lite hetare, konstaterar Johanna Ahlm.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..