Handboll, SHE, SŠvehof - Kristianstad

SEGER I JÄMN MATCH MOT SKARA

Segersviten förlängdes ytterligare för Sävehofs damer när Skara HF besegrades med 27-24 i en jämn match.
– Vi kan betydligt bättre, sade en inte helt nöjd Henrik Signell efter slutsignalen.

Den här söndagseftermiddagen fanns det möjlighet till femte raka segern i SHE för Sävehof. Laget som skulle försöka sätta stopp för det var Skara HF, som inför matchen låg näst sist i tabellen.

Det var Skara som tog kommandot inledningsvis och gästerna kom tidigt upp i en tremålsledning. Ett par utvisningar i följd öppnade upp ett bra läge som Sävehof utnyttjade och hämtade upp underläget. I hemmalaget var det Amelia Lundbäck som visade vägen och hennes fem mål vägde tungt i en halvlek som ändå slutade med Sävehof-underläge, 12-13.

Även i den andra halvleken spelade lagen jämnt mot varandra och uddamålsunderläget höll länge i sig. Med en dryg kvart kvar av matchen kom så Sävehof till slut förbi efter mål av Johanna Forsberg. Mot slutet av matchen lyckades laget dryga ut den ledningen och när 60 minuter var spelade visade jumbotronen 27-24 till Sävehof.
– Spelmässigt gör vi inte en speciellt bra match idag. Skara kämpar på bra och ger sig aldrig. Vi kan betydligt bättre och som tur är så räckte det ändå till seger idag, sade tränare Henrik Signell efter matchen.

Sävehof har nu fem raka segrar och närmar sig nu topplagen i SHE med stormsteg. Nästa match spelas borta mot Skuru den 17:e februari. 

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..