Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 3, Redbergslid - SŠvehof

MATCHRAPPORT REDBERGSLIDS IK

Herrarna besegrade Redbergslids IK med 32–31 efter makalös vändning. Tungan på vågen var junioren Gzim Salihi som stod för flera avgörande poäng.

– Jag gjorde bara min grej med kyla. Var ju tvungen att göra något, säger 18-åringen.

Sävehof var i rejäl brygga efter de två inledande förlusterna i kvartsfinalserien mot Redbergslids IK (RIK). Efter att ha fallit med uddamålet i den första matchen gick man på pumpen ytterligare en gång i Partille Arena och var därför tvungna att vinna i söndagens match i Lisebergshallen.

Och det började tungt även denna gång för de gulsvarta. Sävehof fick kämpa och slita rejält för att hänga med RIK i den första halvleken. Hemmalaget gjorde några småryck men utan att skaffa sig den där stora ledningen. När domarna blåste för halvtid stod det 15–13.

– Inte mycket mål till en början. De gör sina ryck och vi får äta oss ikapp några gånger men vi känner ändå att vi var bra med i matchen, säger Jonas Larholm.

Sävehof fick en riktig mardrömsstart på den andra halvleken. RIK rusade på knappa sju minuter iväg till en sexmålsledning som höll sig till det var nio minuter kvar. Då klev Gzim Salihi in i handlingarna på riktigt. 18-åringen stod för flera avgörande passningar och mål när det behövdes som mest. Tillsammans med Jonas Larholm var han den störst bidragande orsaken till att Sävehof, otroligt nog, kunde vända och vinna matchen med 32–31.

– Man tänker inte så mycket som junior när man får komma in i halvtid. I en kvartsfinal som vi måste vinna. Det är bara att gå in och köra, säger Salihi.

Vad hände egentligen?

– Jag gjorde bara min grej med kyla. Jag var ju tvungen att göra något.

Kvartsfinalserien lever vidare och nu intar lagen återigen Partille Arena. Och vi behöver din hjälp för att få till en femte och avgörande match. Köp er biljett här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..