MATCHRAPPORT RICOH

Trots fin form blev det förlust borta mot Ricoh med 24-28 för Sävehof efter en svängig historia i Solna.
– Det kunde lika gärna varit vi som ryckte ifrån, men deras målvakt gör några bra räddningar mot slutet och det utnyttjar de och tar ledningen, säger tränare Robert Wedberg efter förlusten.

Sävehofs herrar kom till måndagens möte med tiondeplacerade Ricoh med 13 poäng på de åtta senaste matcherna och målet var såklart att ta ytterligare två denna kväll. Första halvlek var en svängig historia där lagen turades om att ta ledningen och där Sävehofs drömstart och 3-0-ledning efter fyra minuter, till slut landade i ett uddamålsunderläge med 14-15 när den första halvleken summerades.

Inte heller i inledningen av halvlek nummer två var det något av lagen som kopplade ett riktigt grepp om matchen. Det var först med en kvart kvar av matchen som Ricoh lyckades få ett övertag som Sävehof sedan inte lyckades komma tillbaka ifrån. Mot slutet rann siffrorna iväg och när 60 minuter var spelade visade resultattavlan 28-24 till hemmalaget.
– Det är ett tätt matchande i december och vi hade inte den rätta skärpan som krävdes mot ett duktigt Ricoh denna kväll. Det här var en nivå lägre än det vi gjorde mot GUIF i fredags. Vi fortsätter jobba på att få upp en jämnhet, berättar Wedberg.

Efter två imponerande segrar mot RIK respektive GUIF, blev det alltså förlust uppe i Solna denna måndagskväll. Redan den här veckan finns det dock chans att studsa tillbaka då nästa match för Sävehofs herrar är på torsdag (14:e december) hemma mot Lugi.