MATCHRAPPORT REDBERGSLIDS IK

RIK vann den första kvartsfinalen med 29–28. Andra matchen i bäst av fem spelas på tisdag i Partille Arena.

– Riktigt segt att torska nu när Kamikazes kommit hit och stöttat, säger Jonathan Edvardsson.

Det var välfyllt i Lisbergshallen när det var dags för den första kvartsfinalen mellan Sävehof och Redbergslids IK (RIK). Kamikazes hade intagit sina slutspelspositioner och man kunde nästan tro att det var hemmaplan för de gulsvarta. På planen var det jämnt inledningsvis. Målen trillade in åt båda håll och för Sävehofs del fick Olle Forsell–Schefvert dra ett stort lass med bra skytte. Även Jonathan Edvardsson gjorde flera viktiga poäng när RIK hade chansen att rycka vid ett par tillfällen. Edvardsson berättar att stödet från läktaren lyfte honom.

– Man blir hur taggad som helst. Jag har ju stått där själv och det är grymt att ha dem i ryggen redan vid inspringet.

För det var hemmalaget som höll i taktpinnen till en början men utan att skaffa sig det där riktiga försprånget på resultattavlan. När halvtidsvisslan ljöd stod det 16–16 och det var uppdukat för en ordentlig rysare direkt i denna kvartsfinalserie.

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade. Det var tufft och tajt. Utvisningarna duggade dessutom tätt och derbykänslan gick att ta på. När det inte stod lika var det dock nästan alltid RIK som hade greppet om matchen. Sävehof bet sig kvar gång på gång men när Jonathan Carlsbogård satte 25–22 med tio minuter kvar såg det jobbigt ut för bortalaget. Även om man gjorde ett tappert försök och gick upp till 26–25 så mäktade gulsvart inte med att gå ikapp. RIK vann den första kvartsfinalen med 29–28.

– Jag tycker vi slarvar lite men det är marginalerna som avgör i dag, säger Edvardsson och fortsätter:

– De har ett bra försvarsspel. Vi gör en del mål men en del går lite stolpe ut. Jag tycker det är marginalerna som avgör här i dag.

Vad behöver ni göra för att vinna nästa match?

– Det är så klart att vara mer disciplinerade i anfallsspelet och i avsluten. Samarbetet mellan målvakt och försvar ska bli ännu lite bättre. Det var rätt bra i dag men det ska klaffa ännu lite bättre. Förhoppningsvis blir det mycket folk i arenan.

Biljett till matchen på tisdag köper du här.