Handboll, Handbollsligan, Kvartsfinal 4, SŠvehof - Redbergslid

MATCHRAPPORT REDBERGSLIDS IK

Herrarna utjämnade i kvartsfinalserien mot Redbergslids IK. Detta efter storspel av Per Sandström. Nu väntar match fem i Lisebergshallen på fredag.

– Det är ett viktigt läge av säsongen och då behövs det några räddningar, säger Sandström.

Efter upphämtningen senast var Sävehof ute efter en femte och avgörande match i kvartsfinalserien mot Redbergslids IK (RIK). Med Kamikazes i sedvanlig ordning i ryggen kom hemmalaget ut starkt i Partille Arena. Per Sandström fortsatte spela så bra som han gjorde i slutet av förra matchen i Lisebergshallen. Tillsammans med sitt försvar gjorde han det svårt för RIK att hitta nätet.

– Lite otur första skottet där jag missar bollen men annars tycker jag att jag träffar bollen rätt bra, säger Sandström.

Framåt var det skyttet som talade. Främst i form av Olle Forsell-Schefvert och William Bogojevic vars kanoner resulterade i tre mål vardera under den första halvleken. I halvlek stod det 15–9 och Gulsvart hade  skaffat sig ett bra läge inför de sista 30 minuterna.

Den andra halvleken var jämn inledningsvis. Sävehof fortsatte med ett kompakt försvarsspel och RIK kämpade frenetiskt med att komma till bra lägen. Och när man väl lyckades var det en även en stekhet målvakt som skulle passeras. Sandström gjorde sin bästa match för säsongen och avslutade med en räddningsprocent på 53.

– Vi har bra koll på dem bakåt. Vi lyckades hålla dem på avstånd tills det att det återstår en kvart. Sen ska man ju komma ihåg vad som hände i söndags men vi lyckades ändå hålla det på ett bra sätt, säger Per Sandström

En annan som presterade på topp var Atli Ævar Ingolfsson. Islänningen var säkerheten själv i avsluten och gjorde hela sju mål i matchen. Fem av dem kom i den andra halvleken. 

– Vi hade lite mer kul och hittade tillbaka till glädjen i det vi håller på med, säger Ingolfsson.

Var glädjen en bidragande orsak till att du var bra?

– Ja, jag har varit lite trött det senaste men i dag var det bättre. Hoppas att det håller i sig.

Sävehof utökade sin ledning ju längre matchen led och vann till slut med 26–18. Nu väntar en femte och avgörande match i Lisebergshallen på fredag.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..