MATCHRAPPORT REDBERGSLIDS IK

Herrarna förlorade den andra kvartsfinalen mot Redbergslids IK med 23–29. Tredje matchen i bäst av fem spelas på söndag.

– Det är en avgörande period i slutet av den första halvleken som vi aldrig hämtar oss från, säger tränare Robert Wedberg.

Efter uddamålsförlusten i den första kvartsfinalen mot Redbergslids IK (RIK) var det dags för kvartsfinal två i ett välfyllt Partille Arena. Med Kamikazes i ryggen hoppades Sävehof utjämna matchserien. Matchen var till en början målsnål och hård. Det var halvgrinigt och inget av lagen lämnade en millimeter till sina motståndare.

Efter den något stängda matchinledningen öppnade det upp sig och det var Sävehof som först tog kommandot. Per Sandström gjorde några viktiga räddningar vilket gjorde att hemmalaget kunde gå ifrån till en 10–7-ledning med knappt 10 minuter kvar av den första halvleken.

Men där och då vände matchen. RIK stängde igen bakåt, körde gasen i botten framåt och i halvtid hade man gått upp till en fyramålsledning – 15–11.

– Det blir en lite stökig period. De gör 8–1 på oss under den och det hämtar vi oss aldrig från, säger Wedberg. 

Den andra halvleken började i ett rasande tempo. Sävehof kom ut i ett rasande tempo och RIK hängde på. Gulsvart krympte avståndet något men bortalaget lät aldrig matchen glida dem ur händerna. Man höll Sävehof några mål bakom sig hela tiden. Det rann till slut iväg till bortaseger 29–23.

– Vi hakar upp oss på domarna i fel tillfällen. Vi har ett behov av att spela handboll och det lyckas vi inte med under den perioden.

Nästa match spelas i Lisebergshallen på söndag klockan 14:15 i Lisebergshallen.

– Vi behöver göra det mesta bättre. Försöka hålla huvudet kyligt och försöka få det till handbollsspel så mycket som möjligt. Sedan tycker skyttet var bra i den förra matchen men i dag skjuter vi lite där Thulin (målvakt) vill ha dem och då är han bra, säger Robert Wedberg.