Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - SŠvehof

MATCHRAPPORT REDBERGSLID

Herrarna besegrade Redbergslids IK (RIK) med 24–22 efter en nervkittlande andra halvlek. Sävehof krympte därmed avståndet till RIK i Handbollsligan.

– Vi tittar inte på tabellen, säger matchens lirare Jonas Larholm.

Efter den komfortabla segern hemma mot Ystad i förra omgången (35–30) hoppades Sävehof ta revansch på RIK efter två raka förluster i säsongens handbollsliga. Att det var derby gick inte att ta miste på. Mycket folk på läktarna i Lisebergshallen, på planen var det stekhett och utvisningarna och de gula korten avlöste varandra tidigt i matchen.

Inledningsvis skördade Sävehof framgång på RIK:s högersida där Olle Forsell-Schefvert gjorde det jobbigt för motståndarförsvaret. Forsell-Schefvert, som leder den interna skytteligan, har visat fin form den senaste tiden och högernians lyckade genombrott ledde allt som oftast till straffkast eller utvisning vilket gjorde det svårt för RIK att få en riktig rytm i spelet.

Men skillnaden mellan lagen var inte stor även om Sävehof var det laget som höll i taktpinnen. Med 30 minuter spelade stod det 14–12 till bortalaget och det var upplagt för en gastkramande matchavslutning.

– Vi har en del taktiska nya detaljer som störde dem lite, säger Larholm.

34-åringen sattes i kväll ut som spets i försvaret för att störa RIK:s mittnia Linus Arnesson.

– Även om de kommer runt några gånger så kan de inte spela runt som mot ett vanligt 6–0-försvar.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Det var fortsatt hårda närkamper och smågrinigt på sina håll. Och det skulle bli en precis så där spännande avslutning som man trodde. RIK åt sig närmare och gick med knappt 2o minuter kvar att spela upp till 17–17. 

Men Sävehof ville inte ge över kommandot. Anförda av Jonas Larholm och William Bogojevic framåt samt en stabilt spelande Per Sandström mellan stolparna, lyckades man dra ifrån till en fyramålsledning strax efter hemmalagets kvittering. En ledning som Sävehof efter lite om och men höll och vann till slut med 24–22.

– Även om vi inte spelade fläckfritt så är vi tydliga, rejäla och håller oss till vårt koncept. Det räckte i dag.

Herrarna har nu endast inkasserat två förluster efter nyår och Larholm menar att det har tagit lite tid att spela ihop laget och att det fortfarande finns förbättringspotential.

– Det finns mycket att ta på som alltid kan bli bättre. Även om de flesta vet vad man ska göra på banan så ska det fungera i flera olika konstellationer. 

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..