Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - AranŠs

MATCHRAPPORT OV HELSINGBORG

Det blev förlust när Sävehof ställdes mot OV Helsingborg på bortaplan på fredagskvällen. Slutresultatet, som skrevs till 22-21, gör att herrarna får resa hem till Partille utan poäng denna gång.

Efter uddamålsvinsten mot Ystad för en vecka sedan, åkte Sävehofs herrar denna fredagskväll söderut för möte med OV Helsingborg i hopp om två nya poäng. Den första halvleken slutade med 12-11-ledning för Sävehof och ledningen grundlades under en vass period tidigt i halvleken där laget lyckades göra sju raka mål. Även Anton Hagvall, som denna kväll fick förtroendet i mål, spelade en stor roll med flera högklassiga ingripanden då han stoppade OV:s skott.
– Vi börjar bra och tar ett bra grepp efter en kvart. Sedan släpper vi in dem onödigt i matchen, samtidigt som de gör det bra. Det är svårt att säga varför vi tappar greppet, de sätter in lite nytt folk och får lite andra sorters lägen. Vi blir lite slarviga, gör tekniska fel och jag är inte alls nöjd med den sista kvarten i första halvleken, summerade tränare Robert Wedberg de första 30 minuterna. 

Det jämna halvtidsresultatet gav en fingervisning om vart den här matchen skulle fortsätta. Genom hela den andra halvleken följdes lagen åt resultatmässigt och det blev en dramatisk avslutning ännu en gång för Sävehofs herrar. Sebastian Karlssons fem mål i halvlek nummer två stack ut, men när det sista rycket skulle komma så träffade Gzim Salihi och hans lagkamrater målramen vid flertalet tillfällen. Istället kom OV ikapp och förbi och avgörandet kom med tio sekunder kvar av matchen.
– Det är bara sex sekunder kvar när vi tar timeouten. Vi försöker ta oss framåt men de låser fast oss i mitten och vi lyckades inte få bollen dit vi ville, sade Wedberg om situationen där Sävehof i slutskedet av matchen försökte rädda en poäng.

Slutresultatet (22-21) innebär att poängsviten bryts för Sävehof efter fem raka matcher utan förlust.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..