Handboll, Dam, EHF-Cupen, SŠvehof - Oldenburg

MATCHRAPPORT OLDENBURG

Sävehof vann målrik match mot Oldenburg med 37–33. Damerna är nu inne på en fyra matcher lång segersvit.

– Vi släpper boll bra i anfallsspelet och är lite kvickare än dem, säger tränare Henrik Signell.

Det var ett Sävehof med gott självförtroende som var på jakt efter sin fjärde raka seger i EHF-cupmatchen mot Oldenburg. Och med fart och fläkt började det bra i Partille Arena för hemmalaget. Johanna Bundsen stängde igen i mål, framåt trillade bollarna in och redan efter dryga fem minuter stod det hela 5–0.

Det tog knappa sju minuter innan tyskorna gjorde sitt första mål och därefter åt man sig allt närmare. Vilket gladde den inte så stora men sannerligen högljudda Oldenburg-klacken på ena långsidan. Men glädjen blev kortvarig. För Sävehof var det bättre laget i första halvlek och kunde gå till halvtidsvila med ledning 18–14. 

Den andra halvleken började jämnt. Båda lagen spelade bra anfallsspel, samtidigt fanns det mer att önska i försvarsspelet då båda lagen, flertalet gånger, fick göra enkla mål. Detta gjorde det svårt för Oldenburg att komma riktigt nära. Sävehof vann med 37–33 och Henrik Signell är nöjd med vad han fick se av sitt lag.

– Vi trycker bra och göra mycket mål. Det var det vi pratade om. Vi vet att de är lite tröga i hemspringet och har inte samma ork och bredd som vi har. Sen finns det mer att göra försvarsmässigt. Vi gör det vi ska bakåt men inte mer.

Vad är det som inte fungerar bakåt?

– Vi håller inte riktigt ihop det. Det där sista lilla valet vi gör en och en eller två och två. De får några enkla mål. Där finns det lite att ta av men det är vi medvetna om.

Nästa match spelas borta mot Boden på torsdag men redan på onsdag kan ni se herrarna spela mot Skövde i Partille Arena. Köp biljett här.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..