Handboll, SHE, Lugi - SŠvehof

MATCHRAPPORT LUGI

Damerna förlorade seriefinalen mot Lugi med 24–29. Därmed tappar Sävehof serieledningen till lördagens segrare.

– Det är inte serien som är huvudmålet, säger Henrik Signell.

Seriefinal i SHE och det var upplagt för en härlig handbollskväll i Sparbanken Skåne Arena när damerna gästade Lugi. Och publiken bjöds på underhållande handboll där båda lagen var bättre offensivt än defensivt. Jamina Roberts var lysande från sin vänsternio-position och visade upp ett brett register när hon gjorde mål både på genombrott och med skott från distans.

Bakåt var det jobbigare. Johanna Bundsen fick inte tag i skotten och lagen följdes åt i en halvlek som inleddes i ett rasande tempo men som mattades av i slutet. När halvtidsvisslan ljöd så hade Sävehof en uddamålsledning med 13–12.

– Vi spelar för mycket en-och-en och får inte tag i försvaret, säger Signell.

Men den ledningen skulle bli kortvarig för Lugi kom ut och tog kommandot direkt i den andra halvleken. Sävehof verkade nästan kvar i omklädningsrummet och var inte alls med i matchen vilket gjorde att hemmalaget kunde gå ikapp och förbi. När 40 minuter var spelade ledde Lugi med 18–14 och Henrik Signell valde att ta timeout och byta runt på flera positioner.

– Det märks att vi är sega i kropparna efter en tids hårt matchande. Jag ville ha fräscha spelare som skulle skapa bättre rörelse.

Det hjälpte föga. Sävehof hade fortsatt svårt att ta sig igenom det täta motståndarförsvaret som anfördes av landslagsspelaren Anna Lagerquist. Och när Melissa Petrén skickade in sitt sjunde för matchen till 24–18 med tio minuter kvar, så kändes matchen avgjord. Slutsiffrorna skrevs till 29–24 och damerna tappar därmed serieledningen till Lugi. 

– Det är inte serien som är huvudmålet. Det kommer ett slutspel där vi ska vara som bäst.

Utöver de sargade spelarna på plan är bland andra Loui Sand och Julia Eriksson skadeförföljda.

– Om Julia kommer tillbaka den här säsongen får det ses som en bonus. När det gäller Loui är det närmare comeback men ett säkert datum kan vi tyvärr inte ge än, säger en besviken Henrik Signell.

Nu glömmer vi detta och laddar om för match mot Helton i Partille Arena på torsdag. Biljett köper du här.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..