Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - Lugi

MATCHRAPPORT LUGI

Det blev förlust i årets första match för Sävehofs damer. Mötet med Lugi HF slutade 21-27
– Det är bara att inse att vi är i en svacka som vi får jobba hårt för att ta oss ur, sade Henrik Signell efter förlusten.

Årets sista match följs givetvis av årets första match. Efter förra veckans förlust borta mot Lugi HF med fem bollar väntade på onsdagskvällen match mot samma motstånd, fast denna gång hemma i Partille Arena för Sävehofs damer. En viktig match då det inför matchen endast skiljde tre poäng mellan lagen.

Det var en jämn start på matchen, men efter tio minuter började Lugi gå ifrån resultatmässigt och de gick från 5-6 till 5-11 på åtta minuter. Sedan kom Sävehof tillbaka en aning och vid halvtid hade avståndet krympt till fyra måls marginal och det stod då 9-13 på jumbotronen.

I andra halvlek fortsatte det att skilja en del mellan lagen och istället för att fortsätta på inslagen väg och krypa närmare, så drog Lugi ifrån igen. Slutligen landade måldifferensen på 
– Vi har det tungt nu, det syns på planen och det sitter framförallt i huvudet och i tron på oss själva, att hålla oss till det vi ska göra  och det vi är bra på. Det krävs ganska lite innan vi fallerar och tappar grundläggande saker och vi blir lite för individuella i både försvar och anfall, sade Sävehofs tränare Henrik Signell efter förlusten.

Glädjande för Sävehofs del var att Julia Eriksson gjorde comeback efter en längre tids skadeperiod och rehabträning. Hon fick sina första minuter för säsongen i halvlek nummer ett och kom sedan igång med målskyttet i andra då hon stod för tre mål.
– Jätteroligt att vara tillbaka. Det var mer nervigt i första när jag kom in, medan det flöt på mer i andra. Det var gött att bomba in några mål också, säger Eriksson efter sin comeback.

Den uteblivna revanschen mot Lugi gör att Sävehof halkar ner till sjunde plats i SHE (på grund av sämre målskillnad) och får nu ladda om för möte med serieledarna Höörs HK nästa vecka.
– Det är bara att jobba hårt, egentligen bara att göra samma saker som vi gör när det går bra. Vi har vårt sätt att spela handboll oavsett om vi vinner eller förlorar, så har vi byggt någonting som vi tror på. Det är bara att jobba hårt och se till så att alla drar sitt strå till stacken och så lossnar det snart, sade Signell om fortsättningen.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..