Handboll, Dam, EHF-Cupen, SŠvehof - Nantes

MATCHRAPPORT LUGI

Sävehofs damer föll med 22-27 borta mot Lugi HF i årets sista match i SHE.
– Vi gör ingen bra match idag och är inte alls nöjda, säger tränare Henrik Signell efter förlusten.
Efter uddamålsförlusten mot Höörs HK i den senaste omgången fanns det på onsdagskvällen en möjlighet för Sävehofs damer att komma in på vinnarspåret igen efter fyra raka förluster. För motståndet stod Lugi på bortaplan och inför matchen skilde det endast en poäng mellan lagen.

Inledningen av matchen bjöd inte på särskilt många mål och efter fem minuter hade inget av lagen mäktat med fler än ett mål var. Sedan tog det dock fart och bästa målskytt i Sävehof efter första halvlek var Emma Fernis med hela sex fullträffar. Det var dock inte tillräckligt för när det var dags paus så ledde Lugi med 14-10.

Lugi behöll momentumet även i början av halvlek nummer två, men med knappa kvarten kvar av matchen och en lyckad timeout av tränare Henrik Signell fick Sävehof riktig kontakt med Lugi och det stod då 19-18. Hemmalaget lyckades dock bita ifrån, tog tillbaka kontrollen och kunde till slut vinna med 27-22. 
– Vi förlorar mycket man-man-kamper och det är en grund till att kunna vinna en match och lyckas försvarsmässigt. Vi vinner det inte heller i anfallsspelet och får kämpa för våra mål. I både anfall och försvar blir vi för stillastående och för glesa, sammanfattar Signell Sävehofs insats.

Förlusten innebär att Sävehof ligger kvar på sjätteplatsen i SHE efter elva spelade omgångar. Nästa match för damerna spelas på onsdag (3:e januari) och då finns det chans till revansch för då kommer just Lugi till Partille Arena.
– Vi hoppas ta revansch på onsdag och då är vi sugna på att visa att vi är bättre än vad vi presterade ikväll, säger Signell.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..