Handboll, Handbollsligan, Redbergslid - SŠvehof

MATCHRAPPORT LUGI HF

Andra raka förlusten för Sävehof kom på torsdagskvällen hemma mot Lugi HF. Slutresultatet skrevs till 21-23.
– Vi fick en för dålig start bakåt och det fick vi betala dyrt för tyvärr, sade Sävehofs tränare Robert Wedberg efter matchen.

Efter förra omgångens förlust borta mot Ricoh var det på torsdagen återigen dags för Sävehofs herrar att inta Partille Arena. För motståndet stod Lugi, som inför matchen endast låg tre poäng före i tabellen och det fanns därmed en möjlighet för Sävehof att ta in på försprånget till det verkliga toppskiktet.

Det blev en målrik inledning på matchen och det var Lugi som tidigt lyckades koppla ett grepp om tillställningen. Med mindre än fyra spelade minuter visade resultattavlan 4-1 till gästerna. Halvleken kännetecknades annars av flera avbrott för skadedrabbade spelare och det var i många stunder en tuff match.  Avbrotten bidrog till att tempot drogs ner en aning efter hand och vid halvtid var det fortsatt underläge med fyra bollar för Sävehof, 11-15.

En tidig räddning i början av andra av Per Sandström, följt av ett kontringsmål signerat Henrik Johansson visade direkt att det var ett annat Sävehof som kom ut till halvlek nummer två. Det var positiv energi från bänken och efter 44 minuter satt kvitteringen, men tyvärr räckte det inte hela vägen utan Lugi kunde till slut vinna med 21-23.
– Till andra gjorde vi det som vi hade bestämt bakåt och då blev det skillnad. Sedan hade vi bra tryck i uppspelen hela vägen, men lyckades inte få in bollarna så mycket som krävs. De två negativa grejerna idag var starten och missar i bra lägen, annars hade vi kunnat vända det här, men det krävs mer för att slå Lugi. 

Förlusten innebär att Sävehof nu har två förluster i rad och står kvar på 20 poäng efter 18 spelade matcher i Handbollsligan. Nästa match för herrarna spelas nästa torsdag (21:e december), då ställs de mot serieledarna IFK Kristianstad på bortaplan.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..