Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Lugi

MATCHRAPPORT LUGI

Herrarna förlorade mot Lugi i Handbollsligan med 26–30. Det var blott den tredje förlusten under 2017.

– Vi borde haft några fler mål upp efter den första halvleken med det spelet vi hade, säger tränare Robert Wedberg.

Efter damernas seger mot Heid var det dags för herrarna att hälsa Lugi välkomna till Partille Arena. Sävehof var i god form och hade bara förlorat två matcher efter nyår och kunde vid seger närma sig Lugi och de andra lagen i toppen av Handbollsligan. 

Matchen började tufft och hårt. Den första halvleken bjöd på fem utvisningar och sex gula kort och att det stod en hel del på spel var det ingen tvekan om. Sävehof var något vassare inledningsvis med tätt försvarsspel som gjorde det svårt för Lugi att komma igenom, och en effektivitet framåt som ledde till att Josip Cavar i bortamålet endast stod på 24 i räddningsprocent efter 30 minuter. Hemmalaget kunde gå till pausvila med ledning 13–11.

– Vi har ett bra försvars- och målvaktsspel. Kontringsspelet fungerade och vi borde haft några fler mål upp med det spelet vi hade. Vi har lite otur med en del avslut som går stolpe ut också.

Lugi startade bäst i den andra halvleken och åt sig snabbt ikapp. Oscar Jensen fick tag i några bollar efter att ha ersatt Cavar i bortamålet och nu var det Sävehof som hade svårt att hitta vägar igenom ett tätt motståndarförsvar. Med en knapp kvart kvar att spela tog Lugi en tvåmåls-ledning – ett försprång som man heller aldrig släppte. Slutresultatet skrevs till 26–30.

– Det är små marginaler med en del returer som studsade på våra fötter i stället för att vi kunde kontra. Det är sådant man behöver ha med sig när det är tätt men vi får gratulera Lugi, de gjorde det bra, säger Robert Wedberg.

Det är snart dags för slutspel och vi behöver ditt stöd. Köp Slutspelskortet här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..