Handboll, Handbollsligan, Kristianstad - SŠvehof

MATCHRAPPORT KRISTIANSTAD

Det blev förlust för herrarna borta mot serieledande IFK Kristianstad med 23-28 på torsdagen.
– Lite för mycket missar från vår sida och gamle Sävehofaren Richard Kappelin gör det bra i deras mål, säger Robert Wedberg efter matchen.
Tuffast möjliga motstånd väntade Sävehofs herrar på torsdagskvällen. Bortamatch mot serieledarna IFK Kristianstad, som inför matchen ledde serien med sex poäng ner till närmast jagande lag. För Sävehofs del handlade det om att komma ikapp och krympa avståndet till övriga topplag i Handbollsligan.

Det var en jämn start på matchen där lagen turades om att hitta nätet och Sävehof hängde med på ett bra sätt fram till 5-5. Sedan föll laget in i en målsvacka under en period på åtta minuter där Kristianstad kunde rycka ifrån till en sexmålsledning som mest. Sävehof fick dock till en snygg avslutning på den första halvleken och kunde krympa avståndet till 14-11 när det var dags för paus.
– Vi börjat jämnt men sedan gör de ett ryck med lite kontringar och vi får en del utvisningar. Sedan jobbar vi ikapp lite igen, summerade Sävehof-tränaren Robert Wedberg de första 30 minuterna.

Halvlek nummer två inleddes i ett intensivt tempo med flera mål åt båda håll och vi såg sällan något organiserat försvarsspel från något av lagen. Även om två snabba mål av Gzim Salihi, respektive Vetle Eck Aga förde Sävehof till ett 14-13-resultat och riktig kontakt i matchen, så kunde Kristianstad därefter dryga ut ledningen och hemmalaget vann till slut matchen med 28-23.

Ett glädjeämne i matchen var att Johan Jakobsson var tillbaka efter sin skada och i sin comeback-match noterades han bland annat för två mål framåt.
– Det kommer betyda jättemycket att vi får tillbaka Johan och även om det var lite ringrostigt ikväll så kommer det bli bättre. Det är bra att vi kan spela in honom nu, då han har missat mycket av säsongen, säger Wedberg om sin högernia.

Chans till revansch finns redan på annandagen, då är det nämligen returmöte lagen emellan. Matchen spelas i Partille Arena med avkast klockan 15:00.
– Det känns bra att mötas snart igen och vi har fullt fokus på de två avslutande matcherna innan EM-uppehållet, säger Wedberg.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..