Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Kristianstad

MATCHRAPPORT KRISTIANSTAD

Herrarna besegrade Kristianstad med 30–23 i Handbollsligan. Detta efter en briljant andra halvlek.

– Vi har pratat om att mata på i 45 minuter och avgöra de sista 15. Det lyckas vi alldeles utmärkt med i dag, säger målvakten Anton Hagvall som storspelade efter paus.

Efter kämpasegern borta mot Karlskrona i den förra omgången väntade ännu en tuff match för Sävehof när regerande mästaren Kristianstad kom besök till Partille Arena. Matchen inleddes i ett rasande tempo och det var bortalaget som startade bäst. Den svenska landslagsspelaren Albin Lagergren kom igenom hemmaförsvaret gång på gång och inte ens sju minuter var spelade när Robert Wedberg valde att ta sin första timeout vid underläge 2–6. Det hjälpte föga till en början och Kristianstad fortsatte ånga på vilket tvingade Wedberg till en andra timeout bara några minuter efter den första.

– De får göra vad de vill och gör man ett misstag så straffar de en, säger William Bogojevic och fortsätter:

– Det blir lite trögt men efter ett tag så jobbar vi oss tillbaka i matchen och sedan är det vi som straffar dem.

När hemmatränaren väckt liv i sina spelare kom Sävehof igång. Man fick ordning på försvaret, framåt dundrade granitblocket William Bogojevic in mål från nio meter och frustrationen, som till en början fanns hos de gulsvarta, hade nu gått över till de orangea – Kristianstadutvisningarna avlöste varandra. När domarna blåste för halvtid stod det 14–16.

Sävehof fortsatte spela bra i början på den andra halvleken. Anton Hagvall stängde igen i målet efter att ha bytt av Per Sandström och i den 42:a minuten tog hemmalaget ledningen för första gången i matchen när Jonas Larholm pricksköt in 20–19. Kristianstads tränare Ola Lindgren såg vid den här tidpunkten väldigt konfunderad ut när hans lag hade svårt att få till spelet. Sävehof gjorde lite vad de ville och ryckte på resultattavlan. När åtta minuter återstod ledde man med 26–22. Det var en ledning som bortalaget aldrig hämtade upp. Sävehof vann med 30–23.

– Vi lyckas stoppa deras skytte framför allt Albin Lagergren som fick lägga in några i första där men sedan är vi ute bra på honom, säger målvakten Anton Hagvall efter att ha storspelat i den andra halvleken.

På torsdag spelar damerna hemma mot Hellton. Missa inte den matchen! Köp era biljetter här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..