Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Kristianstad

MATCHRAPPORT IFK YSTAD

Herrarna besegrade IFK Ystad på hemmaplan med 35–30. Därmed befäster man sin sjätteplats i Handbollsligan.

– Vi får utdelning på framför allt kontringsspelet, säger fyramålsskytten Henrik Johansson.

Efter söndagens derbyförlust mot Alingsås var Sävehof sugna att komma tillbaka på vinnarspåret igen när man tog emot jumbon IFK Ystad i Partille Arena. I hemmalagets trupp saknades Victor Fridén på grund av sjukdom och Oskar Sunnefeldt vilades inför S-hofs viktiga matcher som stundar. 

Matchinledningen var jämn och lagen bytte mål med varandra i var och vartannat anfall. Men hemmalaget skulle så småningom ta kommandot. Framåt var det Olle Forsell-Schefvert som stod för det mesta – av hans fotskada som han ådrog sig i förra matchen syntes ingenting. Förtroendet mellan stolparna hade givits till Anton Hagvall. U-landslagsmannen var en av planens bästa i den senaste hemmamatchen mot Kristianstad och höll i den formen med ett par fina räddningar i den första halvleken. Sävehof gick till halvtidsvila med ledning 18–14 men Jonas Larholm var inte helt tillfredsställd med matchbilden.

– Virrigt och mycket spel fram och tillbaka. Det är lite high-chaparall handboll som det brukar vara mot Ystad, säger Jonas Larholm.

Den andra halvleken började något avslaget. Ystad kröp sig närmare när tempot drogs ned och det blev frustrerat på Sävehofs bänk när spelet inte klaffade. 

Men de gulsvarta vaknade och fick ett par enkla mål när bortalagets 7 mot 6 spel inte fungerade som det skulle. En spelare som utnyttjade det lite extra var Henrik Johansson. 20-åringen forsade fram på sin vänsterkant och la in bollar i öppet mål men visade också prov på kvalité i avsluten ur snäva vinklar.

– Kul att få förtroende. Jag ska ju egentligen bara springa på kontring men det är kul när man får göra lite mål från kanten också, säger Johansson.

Bortsett från starten av den andra halvleken var Ystad aldrig riktigt nära att störa Sävehof. Seriesexan kunde komfortabelt ta två poäng och befäster därmed sin placering i Handbollsligan. Slutresultatet skrevs till 35–30.

– Jag tycker det är en bra match. Vi får utdelning på framför allt kontringsspelet, säger Johansson.

Hur ser du på kommande match mot RIK?

– De är bra just nu men det gäller bara att vi bestämmer oss. Vi har spelat bra mot både Alingsås och Kristianstad så jag tror vi kan ta dem.

Matchen mot RIK spelas på måndag i Lisebergshallen. Hoppas ni är där och stöttar våra hjältar.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..