Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Skšvde

MATCHRAPPORT: IFK SKÖVDE

Årets första hemmaförlust i Handbollsligan kom på fredagskvällen när IFK Skövde var på besök i Partille. Förlustsiffrorna skrevs till 27-31.
– Vi kom inte upp i vår kapacitet, sade manager Anders Eliasson efter förlusten.

Fyra vinster av fem möjliga var facit för Sävehofs herrar sedan EM-uppehållet inför fredagskvällens hemmamatch mot IFK Skövde. Gästerna som inför matchen låg två hack nedanför Sävehof i tabellen kom närmast från ett oavgjort resultat mot serieledarna IFK Kristianstad.

Sävehof hamnade tidigt i ett 0-3-underläge, men tre raka räddningar från Anton Hagvall, som fick förtroende i målet, gjorde att Sävehof kunde komma ikapp till ett lika-läge. Skövde fortsatte dock sedan att ha det målmässiga övertaget fram till det att Gustaf Wedberg gav Sävehof ledningen för första gången i matchen. Det var 18-åringens första i Sävehofs A-lagströja och innan kvällen var över hade han även hunnit med att göra sitt andra. Mot slutet av halvleken blev Sävehofs övertag allt tydligare och efter 30 minuter var ledningen 14-11.

Gästerna fick bästa tänkbara starten på andra och åt snabbt ikapp övertaget. Med en kvart kvar av matchen visade jumbotronen 22-22 och frågan var vilket av lagen som skulle få till den starkaste avslutningen. Svaret skulle bli Skövde, som med fyra minuter kvar kom upp i en fyramålsledning. Den marginalen blev för stor för Sävehof, som till slut förlorade med 27-31.
– Jag är överraskad att vi inte kommer upp i den kapacitet som vi ska göra. Vi kommer tillbaka och leder i halvlek, men sedan går vi ner oss igen. Vi ska ha högt huvud och lära oss något av den här förlusten, sade Anders Eliasson efter slutsignalen.

Resultatet innebär att 2018 års första hemmaförlust kom för gulsvart denna kväll. Herrarnas nästa match spelas på måndag (26:e februari), då väntar Hammarby på bortaplan.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..