Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Malmš

MATCHRAPPORT HK MALMÖ

Det blev förlust för IK Sävehof i fredagskvällens andra match i Partille Arena. Malmö HK var numret för stort denna kväll och vann med 31-29.
– Vi ska regera här hemma i vår arena men det gjorde vi inte idag, sade manager Anders Eliasson efter förlusten.

Malmö rivstartade den här matchen och tog snabbt en 5-0-ledning. Det satte Sävehof i en tuff sits, men därefter såg Viktor Rhodin till att Sävehofs målnolla sprack och det blev inledningen på en period där målskyttet fördelades jämnare mellan lagen. Malmö var dock det bättre laget i den första halvleken och lagen fick gå in till omklädningsrummen för halvtidsvila med 10-18 på resultattavlan.
– Ingen bra start överhuvudtaget från vår sida. Vi gör inte det vi har sagt och då hamnar vi i underläge, sade Anders Eliasson om den olyckliga starten på matchen.

Den andra halvleken började bättre för Sävehofs del och halvlekens tre första mål gjordes samtliga av hemmalaget. Avståndet mellan lagen krympte därmed och det skapade lite liv i matchen. Trots bland annat sex mål av Oskar Sunnefeldt i den andra halvleken och en vass avslutning på matchen var Malmö dock numret för stort och kunde till slut gå segrande ur matchen med 31-29.
– Vi ville ha en värdemätare och det fick nu. Vi var ett par storlekar för små, det tar vi med oss och nästa gång ska vi göra det bättre.
– Det är ändå moraliskt bra att avsluta som vi gör. Jag tycker att vi står upp och kämpar oss tillbaka, även om de byter runt lite mot slutet. Vi tar med oss detta och lär oss något av detta, avslutade Eliasson matchsummeringen.

I grundseriens sista match för herrlaget väntar möte med Alingsås HK. Den matchen spelas onsdagen den 14:e mars på bortaplan.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..