Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Hammarby

MATCHRAPPORT HAMMARBY

Herrarna kröp närmare topplagen i Handbollsligan när man motade tillbaka Hammarby på bortaplan med 26–23. Planens dirigent var Johan Fagerlund som låg bakom Sävehofs vändning. 

– Jag är ju ingen skytt direkt så jag får använda andra grejer: Hjärnan, säger femmålsskytten.

Det var ett fint Hammarby-tifo som välkomnade de båda lagen ut på plan i Eriksdalshallen. Hemmalaget hade bjudit in spelarnas moderklubbar till matchen vilket skapade bra tryck från start. Kanske var det publikens energi som gjorde att Hammarby inledde starkast. Sävehof hade stora problem med anfallsspelet, Robin Hallberg i hemmaburen storspelade och de grönvita kunde gå ifrån till en 9–4-ledning efter dryga 15 minuter.

Bortalaget skulle så småningom arbeta sig in i denna match som inte var den mest välspelade. På de två sista minuterna av den första halvleken krympte Sävehof avståndet från fem till två mål. Halvtidsresultatet skrevs till 14–12, fördel Hammarby.

– Det är jobbigt att möta utgrupperat försvar. Man får röra sig mycket utan boll och det tycker jag vi gjorde bra i slutet av halvleken, säger en trött Olle Forsell-Schefvert.

Forsell-Schefvert kände också av att publiken hjälpte sitt hemmalag som ligger näst sist i Handbollsligan.

– Här uppe gäller det att spela jämnt så länge som möjligt. De kan köra sitt spel och har inget att förlora.

Sävehof inledde den andra halvleken bäst. Det tog bara några minuter innan man var uppe jämsides och matchen kom att bli en riktig rysare. Båda lagen kämpade frenetiskt med att få spelet att stämma och det bjöds på flera tuffa man-man-dueller.

Den spelare som utmärkte sig mest när det gällde som mest var Johan Fagerlund. Med fem mål och flera framspelningar gjorde han att Sävehof efter 51 minuter kunde gå upp i ledning för första gången under hela matchen. Och när Forsell-Schefvert, briljant framspelad av Sebastian Karlsson, gjorde 21–24 med fyra minuter kvar att spela var segern hemma. Slutresultatet: 23–26.

Men matchens lirare var högernian Fagerlund som bjöd på mycket handbollsgodis i den andra halvleken.

– Vi pratade ihop oss i paus och får bättre grepp i försvaret och segar ner dem. Det kanske inte ser så snyggt ut men vi kommer till lägen och sätter dit dem, säger Fagerlund.

Nu väntar Eskilstuna Guif i Partille Arena på torsdag under dubbelevenemanget där damerna möter Skövde. Köp biljetter här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..