Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Guif

MATCHRAPPORT GUIF

Efter två raka segrar i Handbollsligan förlorade herrarna mot Guif med 28–31. 

– Vi hamnar fel och blir passiva i både försvars- och anfallsspel, säger Robert Wedberg.

Det var två lag som stod taggade till tänderna i Partille Arenas spelargång inför matchen. Mellan Sävehof och Guif skiljer bara en tabellplacering och hemmalaget ville så klart öka sitt poängavstånd nedåt som inför matchen låg på fem poäng.

Matchen började precis så där tuff och tät som många förutspådde. Det smällde ordentligt ett antal gånger inledningsvis – utan att det blev fult. Guif skulle dock ta kommandot i matchen och ryckte till sig en tremålsledning efter 15 minuter. Men Sävehof kom närmare och med lite slarv från Eskilstunalaget i slutet av den första halvleken, var ställningen 11–12 när domarna blåste för halvtid.

– Det är lurigt med Guifs många små och snabba spelare, säger Robert Wedberg och fortsätter:

– Spelet fungerar i perioder men sen när inte tålamodet är där så nyper de till så att de fick oss i fällan lite för ofta. Antingen är vi för heta eller så är vi för passiva. En svår avvägning det där men man ser på slutet, även om det är lite mer chansspel, så kliver vi dit och får några bollar.

Vad som sedan hade sagts i omklädningsrummet går att spekulera i. Klart är att Guif var mer klara med vad de skulle göra i den andra halvleken och tog tag i spelet direkt. Bortalaget ryckte ifrån till en ledning med fem bollar efter tio minuter och Sävehof var tvunget att ta sig upp för en rejäl uppförsbacke för att åtminstone nå ett likaläge.

Det gjorde man inte och den första förlusten för året var där med ett faktum. Matchen slutade 28–31 i en handbollsliga som bjuder på många märkliga resultat. Wedberg berättar att laget pratat om de varierande prestationerna och att han efter dagens resultat börjar förstå vilka tendenser som gör att man faller ned i dessa svackor.

– Vi slutar spela kollektivt och försöker med egna lösningar i stället. Det blir sällan bra. Det kan bli bra om några spelare har sin dag fullt ut, men oftast så är det ju så att vi behöver haka i varandra både försvars- och anfallsmässigt och då kan det fungera bra. Men den här matchen hackar det för mycket, säger en besviken Robert Wedberg.

Nu väntar tio dagars vila innan det blir match mot Karlskrona på bortaplan. 

Fler nyheter

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..