Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Ricoh

MATCHRAPPORT ESKILSTUNA GUIF

Det blev inga poäng för Sävehofs herrar borta mot Eskilstuna GUIF på fredagskvällen efter förlust med 24-26.
– Inget fel på moralen och inställningen, men vi är inte nöjda med att förlora, sade Andreas Stockenberg efter slutsignalen.

Sävehof fick en fin omstart på Handbollsligan i och med vinsten mot Ricoh senast. Redan på fredagen var det match igen, denna gång borta mot Eskilstuna GUIF som inför mötet låg fem poäng före Sävehof i tabellen. Den stora nyheten inför match var presentationen av den nya tränarkonstellationen bestående av Anders Eliasson, Andreas Stockenberg och Peter Möller. 

Den första halvleken präglades av ett jämnt spel där inget av lagen riktigt tog kommandot, utan lagen följdes länge åt resultatmässigt. Mot slutet av halvleken klev dock GUIF ifrån och gick till halvtidsvila med 14-11 på resultattavlan.
– Mot slutet av första har vi oss själva att skylla. Vi bränner något läge, får en stürmerfoul emot oss och det rinner iväg där, sade huvudtränare Andreas Stockenberg om de olyckliga minuterna i slutet av halvleken.

Trenden från den första halvleken fortsatte även in i den andra halvan. Sävehof mäktade endast med ett mål framåt på de första tio minuterna av andra och det gjorde att Eskilstuna kunde dra ifrån ytterligare. Det gulsvarta hoppet om två poäng tändes igen med knappt tio minuter kvar när måldifferensen endast var tre och GUIF åkte på en utvisning i ett viktigt matchskede. Vetle Eck Aga tog ansvar från mittnio-positionen med ett antal mål i slutminuterna, men upphämtningen räckte dock inte hela vägen utan det blev förlust med 24-26 denna fredag.
– Första tio av andra hade vi väldigt svårt att göra mål och hade en del tekniska fel. Efter 20-13 kändes det som vår match och från min position kändes det som att om matchen hade varit fem minuter längre så hade vi nog tagit minst en pinne, sade Stockenberg efter matchen.

Nästa match för Sävehofs herrar spelas på onsdag (7:e februari) då RIK kommer på besök i Partille Arena. Samma kväll spelar även damerna mot Kristianstad på hemmaplan.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..