Handboll, Dam, SHE, SŠvehof - H65 Hššr

MATCHRAPPORT BODEN

Damerna vann mot Boden med 37–18 och inkasserade därmed femte raka segern. Nu väntar en viktig match mot Randers i EHF-cupen.

– Där måste vi komma upp bättre bakåt än vad vi gjorde mot Oldenburg, säger Emma Fernis som gjorde hela elva mål i torsdagens match. 

Det var ett formstarkt Sävehof som ställdes mot Boden i SHE under torsdagskvällen – och man satte gasen i botten från start. Redan efter dryga fem minuter stod det 0–5 på resultattavlan och det dröjde ytterligare två minuter innan Boden hittade in bakom Johanna Bundsen i bortakassen. 

Fart och fläkt. Det stämde ganska bra in på Sävehofs första halvlek. Trots den tunna truppen, där bara elva spelare åkte med upp till Boden, var det många som inledde piggt. Med 30 minuter spelade hade alla förutom två utespelare gjort mål. Halvtidsresultatet skrevs till 8–22 och bortalaget hade gett sig själv möjligheten att ta det lugnt i andra halvlek.

– Vi trycker från start och gör det bra i båda första och andra fasen, säger Emma Fernis.

Sävehof drog också ned på tempot i inledningen av den andra halvleken och kunde till och med kosta på sig att slarva något i anfallsspelet utan att Boden kom närmare. En ljusglimt i en annars avslagen andra halvlek var Isabella Mouratidou som bytt av Johanna Bundsen mellan stolparna. När slutsignalen ljöd och slutsiffrorna skrivits till 37–18 hade 19-åringen en räddningsprocent på fina 43%. Dock kom hon inte upp i Bundsens 59% som gjorde en alldeles utmärkt första halvlek. 

Men matchens förgrundsfigur var Emma Fernis. Efter en tid där hon känt att det gått lite tyngre – både individuellt och lagmässigt – lossnade det rejält i och med de elva gånger hon hittade nätet.

– Alla går för det och bidrar mer än tidigare. Det var skönt att köra över dem och få göra lite mål.

Nu väntar Randers i EHF-cupen, hur går tankarna inför den matchen?

– Det är ett bra lag och vi måste komma upp bättre bakåt än vad vi gjorde mot Oldenburg. Vi släppte in alldeles för många mål där, säger Emma Fernis. 

Laget flyger hem till Landvetter i morgon för att nästan direkt sätta sig på färjan över till Danmark. Nästa hemmamatch är på torsdag mot Skövde och då spelar även herrarna i Partille Arena mot Eskilstuna Guif. Missa inte att köpa biljetter till detta dubbelevenemang.

Fler nyheter

Det är tufft att vara Sävehofare! Vi med gulsvart blod..

IK Sävehof säkrade andra raka segern mot Önnereds HK när..

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när..

Med 27–21 som slutresultat tog IK Sävehof hem den första..