MATCHRAPPORT ALINGSÅS HK

Herrarna förlorade den första semifinalen mot Alingsås med 20–27. Nu väntar match två i Partille Arena på torsdag.

– Alingsås tog slutspelet till en nivå till, säger tränare Robert Wedberg.

Efter segrar i kvartsfinalerna mot Malmö respektive Redbergslid var det dags för den första semifinalen i Estrad Alingsås. Spelarna möttes av ett otroligt tryck från läktarna när de entrade planen. Kanske var spelarna tagna av stundens allvar inledningsvis för båda lagen hade svårt att hitta nätet. Det dröjde nästan nio minuter innan det första målet föll. Då krävdes det en utvisning för Alingsås och ett straffkast för att Viktor Ottosson skulle bryta dödläget.

– Det var säkert lite spänt. Vi står otroligt bra bakåt och de kommer knappt till några lägen. Men vi missar rätt rena lägen så vi hade kanske behövt ha lite utdelning för att få dem lite stressade, säger Wedberg.

Matchen öppnade upp sig därefter. För Sävehofs del var det – som så många gånger förr det här slutspelet – Jonas Larholm som ledde styrkorna. Med tre mål var han bortalagets främsta målskytt efter de första 30 minuterna. Det var dock Alingsås som skulle gå till halvtidsvila med ledning. Detta efter att man gjort ett litet ryck i slutet av halvleken. Ställningen i paus var 11–8.

– Vi var med i matchen i tjugo minuter men det var ändå så att det kommer ett ryck som vi aldrig hämtar oss från.

Hemmalaget fortsatte ånga på i början av den andra halvleken. Snabbt skilde det fem bollar och Sävehof var illa ute. Robert Wedbergs mannar kämpade frenetiskt för att få igång ett fungerande anfallsspel men det visade sig vara svårt. Alingsås försvar stod emot bra och gav inte de gulsvarta någonting gratis. Försprånget man hade skaffat sig blev ointagligt för Sävehof. Slutresultatet skrevs till 27–20.

– Alingsås tog slutspelet till en nivå till. De pangar ner oss med tufft spel och det är väl bara att konstatera att vi får hitta den nivån till nästa match.

Vad sa du till killarna när de gjorde rycket i början på andra?

– Att försöka lugna ner det och försöka spela på det vi har bestämt. Det går inte att hitta en genväg. Det sämsta är ju att gå ifrån grundspelet för mycket. Vi gjorde några försök och gick ner till tre mål men det blir ändå för svårt när de är så heta som de är i dag, säger Robert Wedberg.

Nu väntar match två i Partille Arena på torsdag. Laget behöver ditt stöd och biljett köper du här.