Handboll, Handbollsligan, Semifinal 4, AlingsŒs - SŠvehof

MATCHRAPPORT ALINGSÅS HK

Herrarna förlorade mot Alingsås och är ute ur Handbollsligans slutspel. Semifinalserien slutade 1–3.

– Det känns som ett plötsligt slut, säger Jonas Larholm.

Det var vinna eller försvinna för Sävehofs del inför den fjärde semifinalen mot Alingsås. Partille Arena var välfylld för kvällen och det var upplagt för en riktigt härlig handbollskväll. Matchen började dock tungt för Gulsvarts del. Man drog på sig flera utvisningar och hade svårt att producera framåt. Detta medan Alingsås öste på med både målvaktsräddningar och bra anfallsspel. Ställningen var 5–10 efter knappt 19 minuter.

Spelet blev inte bättre därefter. Hemmalaget hade fortsatt svårt att hitta igenom det täta Alingsåsförsvaret och bortalaget skapade sig ett rejält försprång inför den andra halvleken. När domarna blåste för halvtid stod det 8–15.

– Vi hittade inte den rätta spänningsnivån. Vi fick ingen skjuts av adrenalinet utan det blev i stället till någonting negativt och vi började tveka, säger Larholm.

Den andra halvleken började inte mycket bättre för Sävehofs del. Det mesta gick Alingsås del och när det återstod en knapp kvart ledde bortalaget med 25–16. Även om det skett mirakelvändningar förr i slutspelet så blev detta försprånget för stort. Slutresultatet skrevs till 27–33.

– Vi var kanske inte helt förberedda eller klara på vad det egentligen krävs för att vinna dessa matcherna och ta oss till final. Det är inte jättemånga i vårt lag som gjort det innan och det märkte man att det är fler i Alingsås som gjort det, säger Larholm och fortsätter.

– Det känns som ett plötsligt slut. Vi hade ju velat fortsätta så klart. Nu är det rätt tomt.

Nu återstår det bara en match för säsongen i Partille Arena och det är den femte och avgörande semifinalen mellan Sävehof och Skuru. Laget behöver ditt stöd så se till att köpa din biljett här.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..