Handboll, Handbollsligan, Semifinal 3, AlingsŒs - SŠvehof

MATCHRAPPORT ALINGSÅS HK

Herrarna förlorade semifinal tre med 23–24. Match fyra spelas på onsdag i Partille Arena.

– Det blir till att analysera den här matchen och ladda om, säger tränare Robert Wedberg.

1–1 efter de två inledande matcherna och således hade båda lagen chansen att skaffa sig matchboll i söndagens match i Estrad Alingsås. Det var hemmalaget som började bäst. Rickard Frisk i Alingsås-målet fick tag i några bollar direkt och lade grunden till att hans lag kunde tog tag i taktpinnen. Efter 7:30 stod det 5–2 till Alingsås.

Men Sävehof åt sig in i matchen. Mycket tack vare att Frisks kollega Per Sandström spelade upp sig och efter att ha hamnat i ett tidigt tremålsunderläge kröp sig Gulsvart allt närmare. När det återstod fem minuter av den första halvleken stod det 8–8.

Blåklädda Alingsås skulle komma att avsluta de målsnåla första 30 minuterna starkt. För efter att Sävehof gått upp till 8–8 gjorde bortalaget inget mer mål innan halvtid medan Alingsås gjorde tre. Vilket gav halvtidsresultatet 11–8.

– Trodde vi skulle veta att det är annorlunda att spela här uppe sedan förra matchen. Men det saknas lite i allas skallar här i dag, säger Wedberg.

Hemmalaget öppnade den andra halvleken riktigt starkt. Med en väldig energi sprang man ifrån bortalaget på resultattavlan och efter 42:35 hade Alingsås en sexmålsledning – 17–11. 

Som så många gånger förr lyckades ändå Sävehof skapa nerv i matchen. Efter den knackiga starten på sista 30 studsade man tillbaka och krympte avståndet mer och mer. Med bara minuten kvar stod det 24–23 och det var väldigt nervöst hos hemmapubliken. Sävehof hade sista anfallet men Olle Forsell-Schefverts skott satt i stolpen och Alingsås höll undan.

– Det tar nästan 50 minuter innan vi spelar så hänsynslöst som man måste göra, konstaterar Robert Wedberg.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..