Handboll, Handbollsligan, Kristianstad - Sävehof

MATCHINTENSIV HELG INLEDDES MED FÖRLUST

IK Sävehof inledde en helg med tätt matchande genom att på fredagskvällen förlora mot Hammarby med 30–34.

Den här helgen befinner sig Sävehof i Blekinge för försäsongsturneringen Scandic Karlskrona Open. Det blir tre matcher på tre dagar där allsvenska Hammarby stod för det första motståndet. En målrik historia kom det att bli där Sebastian Spante var första spelare att hitta nätet. Drygt tolv minuter in i matchen visade resultattavlan 10–7 med fördel ”Bajen”, Michael Apelgren valde då att ta matchens första timeout och Sävehof arbetade sig tillbaka.

Två raka mål från gulsvart följde på det spelavbrottet där bland annat Adam Blanche blev målskytt mot sitt forna lag. Den gulsvarta kvitteringen kom med tre minuter kvar av halvleken när Spante satte dit 16–16.

I paus var ställningen 18–18 och Sävehof inledde sedan den andra halvleken vassast. För första gången sedan matchinledningen tog sig Sävehof upp i ledning när Sebastian Karlsson kontrade in 20–19 ett par minuter in i halvlek nummer två. Hammarby hittade dock tillbaka till förarsätet, gick förbi och vann så småningom med 34–30.

Scandic Karlskrona Open fortsätter på lördagen. Sävehof ställs då mot Ystads IF med avkast klockan 14:00.