171214_erik_westergren_640

MATCHENS PROFIL

Eric Westergren-Malmberg

Ålder: 18 år.

Position i Sävehof: Mittsexa i A-laget.

Här är stockholmaren som vill utvecklas som handbollsspelare och därför sökte till handbollsgymnasiet i Göteborg.

– Det är mycket handboll här och bättre möjligheter med fler klubbar och hallar än i Stockholm. Jag trivs bra och är nöjd, säger Eric Westergren-Malmberg.

Han hade inte räknat med att slå sig in i Sävehofs A-lag redan den här säsongen, men har fått förtroendet och förvaltat det väl.

-En otrolig framtidsman med stor potential. Han har mest spelat försvarsspel men när han fysiskt utvecklas kommer han få mer speltid, säger tränaren Robert Wedberg.

Eric Westergren-Malmberg tycker själv att utvecklingen är konstant.

– Visst får jag varierande mycket speltid, men jag hade inte trott att jag skulle vara med på den här nivån. Nu är jag med på träning hela tiden och ofta på matcher. När jag inte får speltid i A-laget blir det 60 minuter i division 1, och det är inte heller dumt, säger han.

Mot Lugi finns Eric Westergren-Malmberg ombytt och klar att hoppa in så snart tränare Wedberg kallar. Eric tycker omgivningen är bra, och han är tacksam att ha Joakim Larsson som mentor i truppen.

– På träningarna är det riktigt bra, och även om det är varierande prestationer på matcher tycker jag ändå att vi har höjt oss. Känns lite konstigt att vi spelade dåligt mot Ricoh, det var kanske sämsta prestationen den här säsongen, när vi spelade ut RIK strax innan dess. Men vi tror på det vi gör och det är bara att glömma en dålig insats och ladda om. Vi ska se varje match som det vore play off, och får vi fram inställning i nivå med det kommer vi vara bra, säger matchens profil.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN MAGNUS! Magnus Persson är en rutinerad högernia och ansluter..

Danskt motstånd väntade för IK Sävehof i den första hemmamatchen..

GRUPPFINAL I EUROPEAN LEAGUE TISDAG 20 februari 18.45 IK Sävehof..