190313_sebastian_spante_640

MATCHENS PROFIL SEBASTIAN SPANTE

Sebastian Spante
Ålder: 18 år.
Roll i Sävehof: Vänstersexa i A-laget.

Konkurrensen är stenhård på vänstersex-positionen, men junioren Sebastian Spante har i alla fall varit med i A-laget vid sexton framträdanden i Handbollsligan, och är nöjd med det som varit av säsongen.
– Vi är ju tre stycken (Viktor Ottosson och Henrik Johansson) som slåss om speltid, och det är ju den som är bäst för dagen som får störst förtroende, säger Sebastian och fortsätter:
– Jag har fått spela en del och fått göra mål också, men framför allt har jag kunnat utveckla mitt spel. Det går i rätt riktning…

Det uttalandet var lite väl blygsamt, så vi ber om en utveckling av vad spelaren i tröja 17 blivit bättre på:
– I princip har jag blivit lite bättre på alla smådelar som finns, men min främsta egenskap i spelet är mitt försvarsarbete. Jag har blivit ganska bra på att läsa spelet mellan mittnian och ytternian och kan gå ut och skära av deras passningsmöjligheter, förklarar Sebastian.

Den förmågan kan bli en tillgång mot Malmö, för det är just från distans som hotet känns allra störst.
– Malmö har kraft och duktiga skyttar i Lönn/Blickhammar/Persson (med förnamnen Adam/Anton/Magnus). Vi ska se till att stressa dem så att de inte hamnar i läge för enkelt, säger Sebastian Spante.

Matchens profil vill väldigt gärna stå som segrare i kväll.
– Vi har två tuffa motståndare kvar, men det vore skönt att avsluta grundserien med vinster och ta med oss massor med självförtroende in i slutspelet, säger han.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..