170922_per_sandstrom_640

MATCHENS PROFIL – PER SANDSTRÖM

IK Sävehof vs Ricoh HK
Per Sandström
Ålder: 36 år
Position i Sävehof: Målvakt i A-laget

Köp biljetter på webben >>>

Efter 60 insläppta mål på två matcher är det enkelt att säga att försvarsspelet fortfarande inte fungerar som det ska, men faktum är att Sävehof lagt ned mycket energi på att förbättra den delen av spelet. Förra säsongen släppte laget in 26,7 mål i snitt per match, och även snittet i upptakten av Handbollsligan är sämre är känslan att arbetet kommer ge resultat.

– Det finns fortfarande saker att jobba med men jag tycker också att det finns en del saker som ser bra ut, säger Per Sandström.

Han är i allra högsta grad en del i försvarsspelet och samtidigt en av de mest rutinerade spelarna i laget. Sandström känner ingen oro över starten. Även om den kanske inte gett önskvärd utdelning.

– Man försöker hela tiden utveckla och förfina spelet, och nu är vi inne i den berömda processen… vi tar små steg framåt hela tiden, säger han.

Per Sandström återvände till Sävehof 2015 efter nio säsonger i Tyskland och har hunnit läsa in sig på den svenska klubblagshandbollen igen.

– Spelet är annorlunda än i Tyskland, framför allt finns det många annorlunda spelartyper. Men det är en snabb och bra handboll som spelas i ligan, tycker han.

Efter en tuff inledning med oavgjort mot RIK och förlust mot Guif så blir Ricoh nästa möjlighet till första vinsten för Sävehof.

– Vi måste vara med från början och uppträda konsekvent i vårt spel, säger Per Sandström.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..