MATCHENS PROFIL NINA DANO

Profil: Nina Dano
Ålder: 18 år
Roll i Sävehof: Högernia i A-laget.

Köp biljett >>>

Hon gör sin debutsäsong i högsta ligan, står registrerad för samtliga 19 matcher, har gjort 36 mål och blivit utvisad sju gånger… Och därtill hunnit med spel i Champions League. Vänsterhänta Nina Dano har varit med om det mesta sedan hon kom till Sävehof från Torslanda HK.
– Mina förväntningar var att vara med och lära, men jag har fått mycket större förtroende än så. Det är jag väldigt tacksam för, säger hon.

Nina Dano hyllar klubben för de resurser som finns, och tycker att det känns lyxigt med fystränare (Elvir Rakovic) och ett upplägg med individuell träning varje vecka (Tomas Bredenfeldt).
– Jag har blivit fysiskt starkare, men jag skulle säga att jag främst har utvecklat mitt tänk kring handboll, varför man gör saker och vad som blir konsekvenserna av att man gör på ett visst sätt, berättar Nina Dano.

Sävehof ligger på tredje plats inför slutspurten av grundserien, och Nina Dano säger att känslan inför ett stundande slutspel är god.
– Vi är verkligen på rätt väg. Som grupp är vi ett härligt gäng och vi kommer bra överens. Det är lätt att prata med alla i laget och vi har väldigt kul tillsammans. På plan är vi verkligen ett lag och vi funkar bäst som kollektiv. Vi har spelare som är bra på olika saker, kompletterar varandra bra, tycker hon.

Innan det blir slutspel återstår matcher mot VästeråsIrsta, Skuru och Kristianstad, och nu handlar det om att genomföra dem på ett bra sätt.
– Jag förväntar mig en helhjärtad insats från vår sida, det behövs om vi ska kunna vinna, säger Nina inför kvällens match i Partille Arena.

– Får vi till vårt försvars-, målvakts och kontringsspel blir vi svårstoppade.