161102_boden_dam_640

MATCHENS PROFIL – LOUI SAND

Namn: Louise Sand.

Ålder: 23 år.

Roll i Sävehof: Vänstersexa i damlaget.

Köp biljett >>>

Från Champions League till ligamatch – och den här gången mot en nykomling som väl stora delar av handbolls-Sverige inte alls har koll på. Det är tvära kast men Louise Sand, eller Lou som vännerna säger, vägrar ta lätt på kvällens motståndare.

– Först vill jag säga att det är kul att Boden tagit klivet upp. Det är ett steg i rätt riktning för damhandbollen. Boden lockar publik och skapar bredd i svensk handboll och det tycker jag är charmigt. Sedan har de gjort det bra i öppningen av säsongen och jag har full respekt för dem, säger hon och försäkrar att det inte blir tal om någon underskattning från Sävehofs sida.

Alla som följt svenska mästarna ett par säsonger vet att Loui är en tjej som gillar finess på planen. Hon gillar att ha bollen, bjuder gärna på publikfrieri och gör det riktigt bra.

– Starten på den här säsongen är nog den bästa för mig på alla år i Sävehof, säger hon.

Då förstår vi att även Loui är nöjd.

– Jag är lugn och harmonisk och nu låter det kanske lite konstigt för den som läser… men det är ju bara handboll… Visst tar jag det på stort allvar fortfarande men jag är mer i balans nu, säger hon.

Partille Arena är också någonting att diskutera med matchens profil. Och Loui Sand känner sig redan hemma i arenan.

– Det är en jättefin arena. Jag är mest glad över att det kommit mycket publik på våra matcher. De stöttar oss bra och dem hjälpen behöver vi. Vi har gym, för publiken finns det möjlighet att äta innan matcher… ja, det finns allt. Det är kul att allt är proffsigt och det är vi värda, tycker Loui.

Vi protesterar inte. Loui Sand är verkligen en profil.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..