170125_julia_eriksson_640

MATCHENS PROFIL JULIA ERIKSSON

IK Sävehof vs VästeråsIrsta
Ikväll 19:00 i Partille Arena
Köp biljett >>>

Namn: Julia Eriksson.

Ålder: 22

Roll i Sävehof: Vänsternia i damlaget.

Det här året har börjat annorlunda för Julia Eriksson. Men nu börjar hon ändå skönja ljuset efter en tung start. Egentligen började det redan innan nyår, under en träning på gymmet.

– Jag gjorde en övning och plötsligt högg det till i ryggen. Från början trodde vi det var ryggskott, men sedan kände jag hur det strålade ner i benet. Efter årsskiftet hade jag ett par dagar där jag inte ens kunde gå. Jag stod upp i två minuter och var tvungen att lägga mig efter det, berättar hon.

Diagnosen är diskbråck, och när Julia Eriksson kan vara tillbaka på handbollsplanen är det ingen som riktigt kan ge svar på.

– Nu kan jag i alla fall köra rehab. Jag fokuserar på att bli urstark i bålen, för det kan hjälpa mig i framtiden att inte få tillbaka problemet, säger Julia.

Hon har haft problem med ryggen tidigare, men då har det inte alls varit av samma art eller anledning.

– Nu när det börjar bli bättre försöker jag ta mig ner till lagets träningar. Jag har ett tiotal övningar som jag själv kör, och jag är noggrann och kommer inte stressa utan se till att jag har byggt upp bålen ordentligt innan jag tränar för fullt igen, förklarar hon.

Och det är verkligen annorlunda att finnas vid sidan av planen när laget tränar eller spelar.

– Det kliar i fingrarna. Jag brukar känna på bollen när jag är på träningarna… Tjejerna i laget är verkligen goa, därifrån har jag ett stort stöd, hälsar Julia.

Mot VästeråsIrsta är det Julia som är stödet till laget.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..