161019_johanna_bundsen

MATCHENS PROFIL – JOHANNA BUNDSEN

IK Sävehof vs Lugi HF 18:00

Köp biljett >>>

Namn: Johanna Bundsen.
Ålder: 25 år.
Roll i Sävehof: Målvakt i damlaget.

Många säger att man bygger laget bakifrån. Då måste det kännas tryggt att ha en landslagsmålvakt i laget. Johanna Bundsen (resten av Sävehof också för den delen) visade klassen mot Larvik för några dagar sedan, när hon bara släppte in sju mål i andra halvlek.

– Vi hade ett fantastiskt försvarsspel. Det var skönt att komma upp i den nivån, säger hon.

Över huvud taget är det en intressant vecka för Johanna och laget. Toppmatcherna avlöser varandra – i dag Lugi och till helgen Champions League igen och då mot Esbjerg.

– Nästa vecka är inte annorlunda, då har vi Skövde i SHE och Krim i Champions League, säger Johanna och fortsätter:
– Vi vet att vi har kapacitet och det vill vi fortsätta bevisa. Lugi är en bra motståndare att möta för att behålla skärpan från helgens match.

Johanna tycker att Sävehof höjt sig en nivå jämfört med fjolåret. Hon påpekar att det då var nya spelare på många positioner och säger att de fått mer rutin. Samtidigt är Jamina Roberts tillbaka och Ida Odén, som visserligen klev in i slutskedet av förra säsongen, har hunnit ikapp fysiskt.

– Det är tråkigt att Johanna Ahlm ännu inte kan spela, och vi längtar till våren när hon är tillbaka i laget, säger Johanna.

Sävehofs målvakt är lite mer kritisk till det egna spelet.

– Jag är kräsen och tycker alltid att jag kan göra det lite bättre, säger hon.

Man kan ju undra när Johanna blir nöjd med sig själv. När hon håller nollan..? Nåja, hon är i alla fall nöjd med att klubben flyttat in i Partille Arena.

– En fantastisk arena. Det är grymt med så mycket möjligheter som vi ges i arenan. Det är gym, träningshallar – ja, allt möjligt. Det är lyxigt att spela i Sävehof, säger hon.

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..