Matchens profil: Joanna Lindvall-Haggren

Det är två år sedan hon släpptes fram i A-laget, och nu tar Joanna Lindvall-Haggren allt större plats i Elitserien.

– Jag är nöjd med vad jag presterat hittills den här säsongen men jag vet att jag kan bättre. Jag har inte varit lika jämn i spelet som förra året, men jag ska försöka förbättra avslutningarna, säger hon.

Joanna Lindvall-Haggren är Sävehofare från första steget på handbollsplanen. Hon säger att det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör Sävehofs storhet, men vi tycker nog att det är precis vad hon gör:

– Det är så mycket grejer… Sävehof har förmågan att ha många och bra tränare i alla ålderslag. Det gör att vi utvecklas som spelare. Och akademin är bra för sammanhållningen, inte bara i det egna laget utan i hela föreningen. Ja, det är så många bra grejer och jag är nöjd med klubben, det är därför jag är kvar, säger Joanna.

Det är ibland tvära kast för Sävehofs damer

– i fredags Champions League och i dag möte med en av Elitseriens nykomlingar. Men inställningen kommer vara densamma, lovar Joanna Lindvall-Haggren.

– Det ska bli jätteroligt att se vad en av nykomlingarna har att erbjuda. Men varken jag eller någon annan i laget tar lättare på uppdraget bara för den saken. Är det match så är det match – då går vi in i oss själva och ska ge 110 procent oavsett motstånd, säger hon.

Vid sidan av handbollen läser Joanna till lärare på Göteborgs Universitet. Inriktningen är gymnasielärare inom ämnen svenska och religion.

– Det kan vara lite svårt att kombinera handboll och studier, men med mycket planering ska det gå, säger hon.

Och handbollssatsningen vill Joanna inte ge upp.

– Jag är här och nu, tränar på och ser hur långt jag kan komma. Det är kul att fortfarande utvecklas, och jag är nöjd med var jag är. Jag lever ju min dröm, för det var A-laget jag såg upp till när jag var ungdomsspelare och nu är jag en del av det, säger hon.

Text: Mikael Hjerpe

 

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..