181018_henrik_johansson_640

MATCHENS PROFIL HENRIK JOHANSSON

Henrik Johansson
Ålder: 22 år.
Roll i Sävehof: Vänstersexa i A-laget.

Han var med senast när Sävehof skaffade sig matchboll i semifinalserien, men spelade ingenting i de två inledande matcherna mot Skövde. Fast Henrik Johansson klagar inte:
– Man vill ju spela, men som ”Kif” spelat är jag glad ändå. Han har ju varit riktigt bra, säger Henrik.

”Kif” är Viktor Ottosson, Sävehofs andre (eller förste) vänstersexa, och smeknamnet står för moderklubben Kortedala IF. Nu är Sävehof bara en match ifrån en SM-final, och det är klart att känslan i laget är positiv.
– Visst, men vi kan inte skjuta guldkonfetti ännu. Matchen ska spelas och nu har vi allt fokus på den, fortsätter Henrik Johansson.

I laget har man förstås gått igenom tänkbara scenarior om och om igen. Noggranheten är A och O i det här läget. Och kanske är det just den saken som skiljer Sävehof i slutspelet från Sävehof under grundserien.
– Vi är mer taggade, aggresiva och disciplinerade. Vi har höjt oss överallt. Man kunde nog skymta det i någon match även i  serien, men nu är vi där konstant, säger matchens profil.

Han tror att försvarsspelet är nyckeln i den här matchen också:
– Håller vi samma nivå som tidigare är det bra. Agust (Eli Björgvinsson, målvakten) har haft bra koll på Skövdes kanter, och mål framåt gör vi alltid. Frågan är bara hur många och därför är det bra om vi kan hålla nere deras mål.

Att Sävehof överlevt kvartsfinalerna och nu bara är en seger från final är naturligtvis starkt, men Henrik Johansson säger sig inte vara överraskad:
– Vi har alltid känt att vi har en finalplats inom räckhåll. Vi tror ju på det vi gör. Det trodde vi i fjol också, men då prickade vi inte rätt, säger han.

Skulle Sävehof förlora semifinal 4 kommer en ny chans. Fast den hoppas spelaren i tröja 4 slippa:
– Vi vill avgöra på hemmaplan, inför en publik som stöttar oss, säger han.

Fler nyheter

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..

På neutral mark ställdes IK Sävehof mot Kristianstad HK i..