190307_gustav_davidsson_640

MATCHENS PROFIL GUSTAV DAVIDSSON

Namn: Gustav Davidsson
Ålder: 20 år.
Roll i Sävehof: Niometersspelare i A-laget.

Det känns lite grann som att det här är Gustav Davidssons vecka. I måndags fick han mer speltid än i någon tidigare match i Handbollsligan, och tackade för förtroendet genom att göra tre mål, och mot IFK Skövde är han matchens profil.
– Det är ju min första säsong, så jag har inte fått spela så mycket, men det är värdefullt att få vara med och se, vara en i gänget och tillföra energi till laget. Jag får bra träningsmöjligheter och har också fått stort förtroende i farmarlaget, säger han.

Sävehofs säsong har gått i vågor, och det kanske inte är konstigt med tanke på att laget i stora stycken är ungt.
– Under våra höga toppar kan vi slå Kristianstad, men i de lägsta dalarna blir det jämnt mot AIK och vi kan till och med förlora mot Hammarby. Vi är lite oberäkneliga, fast det kan tolkas både som bra och dåligt, fortsätter Gustav Davidsson.

I kväll återstår att se om tredje gången gillt också gäller för Sävehofs försök att slå Skövde den här säsongen. De tidigare två mötena har nämligen slutat med förlust.
– Det är tungt att förlora men Skövde är bra. De har två nya niometersspelare (Matias Helt Jepsen och Richard Hanisch) och tillsammans med ”gamle” Kristian Svensson är en det en riktigt bra trio, säger Gustav Davidsson.

Eftersom han är matchens profil ber vi också om ett drömscenario… hur vill du avgöra matchen?
– Jag gillar att styra upp spelet, är en ledartyp på plan, och om jag får bestämma behöver det nödvändigtvis inte vara jag som avgör. Vi ska rulla upp motståndarens försvar och sedan ge bollen till den i laget som har dagen, svarar han.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..