Matchens profil: Elvir Rakovic

Namn: Elvir Rakovic.
Ålder: 37 år.
Roll i Sävehof: Fystränare för både damer och herrar.

Han har varit friidrottare i svensk elitklass och sysslar fortfarande med beachvolleyboll. Men framför allt känner vi till Elvir Rakovic som fystränare i Sävehof. Trestegshoppare som han är i grunden skulle han förmodligen göra ett bättre inhopp än de flesta kantspelarna i Elitserien. Fast frågan är om han skulle komma till avslut…

– Nja, det finns många explosiva spelare men jag skulle kanske hänga med hyfsat. Ser många gånger när vi kör explosiva övningar att jag inte gör bort mig. Och boll… jag är bra utan klister, säger han och skrattar.

Elvir Rakovic hoppade 15,60 som bäst (Christian Olssons svenska rekord är på 17,79) men han stoppades tidigt i karriären av en skada. Fast idrottsintresset har hela tiden funnits kvar, och nu arbetar han som fysioterapeut på IFK-Kliniken när han inte är fystränare i Sävehof.

– När jag kom i kontakt med Sävehof var det i första hand som sjukgymnast för damlaget. Sedan fick jag hålla i några fyspass när Magnus Johansson var damtränare. Någonstans där blev kontakten starkare, jag hade ett annorlunda sätt att se på träning och det gav resultat. Sedan fick jag fria tyglar att sköta fysträningen, berättar han.

Periodvis håller Elvir Rakovic i fyra träningar med herrlaget och fyra träningar med damlaget – varje vecka. Men han tycker inte att det blir för mycket.

– Jag brukar säga att jag delar arbetstiden mellan Sävehof och IFK-Kliniken, men jag brukar inte räkna timmarna. Det är viktigt att det blir så bra som möjligt, och jag får lägga ner tiden som behövs, säger Elvir.

Med Sydeuropeiskt påbrå (hans pappa spelade handboll i forna Jugoslavien) har Elvir Rakovic kanske ett hetare temperament än många andra.

– Jag är inte nervös, men lever mig in i matcherna. Jag är lugnare när jag sitter på bänken när damerna spelar, men på läktaren eller framför tv:n är det svårare att vara lugn, säger han.

I dag hoppas han att spelarna också är heta. Slutspelsplatsen kan säkras…

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..