Handboll, SHE, SŠvehof - Heid

MATCHENS PROFIL EBBA LUNDSTEDT

Årets första match för IK Sävehof spelas på söndag när laget kliver in i EHF-cupen. Partille Arena är spelplatsen och motståndet står TusSies Metzingen från Tyskland för.

Efter höstens Champions League-spel i tuffa grupp B fortsätter Europa-äventyret i EHF-cupen nu i januari. Första matchen spelas på söndag (6:e januari med avkast 19:00) mot tyska TusSies Metzingen hemma i Partille Arena.
– Det ska bli fantastiskt kul, säger matchens profil Ebba Lundstedt.
– Jag själv har dock lite sämre koll på de här lagen i jämförelse med Champions League-lagen vi mötte, men det ska bli kul att möta lite annat motstånd som också är jättebra. Vad man hört så är det här också en tuff grupp, men vi tar det match för match och jagar alltid poäng!

Efter en matchintensiv höst laddade IK Sävehof om under EM-uppehållet och har ett prickfritt facit sedan dess – tre matcher och tre vinster.
– Resultatmässigt har det gått bättre än förra året (under samma period) och jag tycker att vi har steppat upp det ännu mer nu på slutet, förklarar 20-åringen.
Den orädde mittsexan är kanske inte den spelare som fått mest speltid under säsongen, men hon är alltid redo när tränare Rasmus Overby kallar.
– Jag tar varje chans som kommer. Det är hård konkurrens med två jätteduktiga mittsexor framför mig, men det är bara att jobba på och visa vad jag kan.

Lundstedt och övriga laget är nu redo att ge sig ut i Europa-spelet igen och det är med en härlig känsla, blandat med viss revanschlusta, som de tar sig an helgens match.
– Det är nog lite revansch för oss själva, vi ska försöka visa att vi står oss bättre mot internationellt motstånd än vad vi gjorde i Champions League. Vår senaste match mot Lugi var fantastisk så vi tar med oss en bra känsla därifrån.

Namn: Ebba Lundstedt
Ålder: 20 år
Position: Mittsexa
Meriter: SM-guld
I Sävehof sedan: 2008

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..