Matchens profil: Atli Ingólfsson

IK Sävehof vs HK Malmö
Torsdag 3 december 19:00
i Partillebohallen
köp biljetter >>>

Han är en av Elitseriens mest effektiva spelare och har gjort 42 mål på 52 skottförsök. Men söndagens toppmatch mot Kristianstad missade Atli Ingolfsson – han hade viktigare saker för sig. I kväll är Sävehofs isländske mittsexa tillbaka i laget som nybliven pappa.

– Alla mår bra. Vi fick en dotter, och det är lite speciellt att få barn när man är utomlands men allting gick bra. Personalen på Östra sjukhuset är duktig och vi var i trygga händer, säger Atli.

Dottern föddes i söndags. Sedan tidigare finns också en son i familjen. Den nya familjemedlemmens nedkomst innebar att Atle varit lite ledig från handbollen, men i går tränade han och nu är det dags att ta på sig matchtröjan igen.

– Man blir spelsugen när det gått några dagar utan handboll, berättar Atli.

Han kom till Sävehof inför den här säsongen, men han spelade i Elitserien förra året också och visste vad han gav sig in på.

– Jag trivs bra i Sverige och ville fortsätta spela handboll här. Sävehof lyckades inte så bra förra året men det finns gott om bra spelare i klubben, så det var ingen fråga jag funderade över. Det är en bra organisation i klubben och vi har en bra tränare, och nu har det också gått bra för laget. Ibland är det så små saker som skiljer mellan en tung och en lyckosam period, säger Atli.

Klubblagshandbollen skiljer sig mycket mellan Island och Sverige. I Atlis hemland är det inte många heltidsproffs i ligan, och därför är det många unga spelare som får chansen.

– Handbollen är en nationalsport, men vi har väldigt många spelare och tränare som flyttat utomlands, speciellt om man tänker på hur få människor som bor på Island, säger han.

Atli har snabbt kommit in i det nya gänget och efter bara ett par månader i klubben känner han ändå Sävehof väl:

– Sävehof är en speciell klubb med både dam- och herrlag som är bra. Men det första jag tänker på när jag här någon säga Sävehof är Partille Cup. Jag spelade själv där som tolvåring med ett isländskt lag, säger han.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..