171111_joanna_lindvall_haggren_640

MATCHENS PROFIL ÄR JOANNA LH

Joanna Lindvall-Haggren
Ålder: 23 år.
Position i Sävehof: Högersexa i A-laget.

Konkurrensen på positionen som högersexa är stenhård för Joanna Lindvall-Haggren. Landslagsspelaren Emma Ekenman-Fernis har samma plats i laget – förutom just den här gången eftersom hon vilar på grund av skada. Men konkurrensen upplevs inte som negativ för Joanna, snarare tvärtom.

– Emma är en av lagets viktigaste spelare och det är självklart jättetråkigt att hon inte kan spela. Men konkurrensen på positionen är också ett samarbete med Emma som har bidragit till att jag fortsätter utvecklas som handbollsspelare. Nu får jag förbereda mig och försöka bidra med så mycket som möjligt, säger Joanna.

Hon debuterade i A-laget 2014 och har perspektiv när hon jämför Sävehof år från år, och även om det i den här säsongsstarten inte enbart blivit segrar tycker Joanna Lindvall-Haggren att det ser bra ut.

– Tycker att vi motsvarar förväntningarna bra. I år har vi fler nya, unga spelare än tidigare år och vi ser oss mer som utmanare. Jag tycker att vi utvecklas för varje match som spelas, men vi kan höja vår lägsta nivå i det kollektiva spelet ett steg till.

Joanna resonerar ungefär likadant om det egna spelet. Hon är inte alls missnöjd, men självkritisk när hon säger att det kunnat gå lite bättre.

Nu är det Skövde som gäller, en motståndare som matchens profil har respekt för.

– Skövde har en bred trupp med ett antal nyckelspelare. Det kommer bli en tuff och fartfylld match. Vi behöver framförallt fokusera på att komma upp i nivå i försvaret, få utdelning i vårt kontringsspel och vara konsekventa i anfallsspelet, säger Joanna Lindvall-Haggren.

Vid sidan av handbollen studerar hon. Planen är att vara utbildad gymnasielärare i svenska och idrott/hälsa 2020.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..