Matchens profil 9: Julia Eriksson

Hon kom till Sävehof från Kärra inför förra säsongen och har utvecklats enormt under tiden i mästarklubben. Julia Eriksson känner att hon blivit en mycket bättre spelare.

– Framför allt handbollsmässigt – jag tar det stora ansvaret nu, säger hon.

Hon beskriver dagens lag som ungt och hungrigt i jämförelse med det mer rutinerade lag hon kom till sommaren 2014.

– Mina förväntningar var att utvecklas och jag visste att jag behövde byta lag för att ge mig själv en utmaning eftersom jag varit i samma klubb sedan barnsben. Och jag visste att Sävehof kunde erbjuda mig det jag behövde, säger Julia Eriksson.

Tränaren Henrik Signell kan intyga att skytten har gjort framsteg:

– Jag visste att det fanns stor potential i Julia, men de enorma kliv hon tagit hittills i år… jag är full av beundran. Jag vet att det har mycket att göra med förtroende, men jag trodde ändå inte att det var möjligt att utvecklas så mycket tekniskt och taktiskt på så kort tid, berömmer han.

Matchens profil ser fram emot dagens match mot Skövde:

– Vi har bra koll på varandra och det brukar vara tight när vi möts. Jag är taggad och hoppas kunna göra en bra match, säger Julia Eriksson.

Hon får naturligtvis också beskriva Sävehof som förening, och då kommer svaret i samma tempo som lagets anfallsspel:

– Sävehof är en grym klubb. Verkligen. Den är hur bra som helst på alla plan, säger hon.

– See more at: http://www.savehof.se/index.php/2016/01/matchens-profil-9-julia-eriksson/#sthash.QtPS7lP5.dpuf