Matchens profil 7: Thess Krönell

Namn: Thess Krönell.

Ålder: 19 år.

Roll i Sävehof: Mittsexa i damlaget.

 Hon är en trygg norrländska som jobbar på förskola och inte skulle tveka att byta plats i laget…

– Fick jag välja själv skulle jag inte spela mittsexa, säger Thess Krönell och skrattar.

Men det är inte de tuffa tagen på linjen som får henne att säga så. Tidigare har hon spelat både på niometer och ute på kanterna.

– Det är roligt och jag gillar när det är tufft. Och jag accepterar förstås att spela på den plats där jag har bäst förutsättningar att lyckas, fortsätter Thess.

Hon började spela handboll med Gimoäs Umeå IF, men har också bott i Piteå. Men när hon började handbollsgymnasiet på Katrinelund gick flyttlasset till Västkustens stora stad.

– Jag har inte ångrat en sekund att jag flyttade. Personligen kan jag inte vara på en bättre plats, jag trivs med allting. Och jag är inte färdig i Partille eller Sävehof än, säger hon.

Thess Krönell har haft matchtröjan på sig varenda match i Elitserien, men tidigt i höstas fick hon nöja sig med att sitta på bänken i tre av matcherna. Fast utvecklingen har gått snabbt. Numera spelar hon varenda match.

– Jag har utvecklats mycket på kort tid, både på plan och rent fysiskt. Vi lärde oss att träna mycket på handbollsgymnasiet, men då var det mer mängd än effektiv träning. Nu kan jag ge hundra procent varenda gång och det är därför jag utvecklats mycket på bara några månader, säger hon.

Och klubben Sävehof känns hemma även för en tjej med rötterna hundra mil norrut:

– Det känns proffsigt här, det är väldigt mycket folk som bryr sig om oss som spelare. Sävehof är en trygg förening, noggrann i allting och här finns både vinnarmentalitet och träningskultur som håller hög nivå och det är viktigt för mig, säger Thess Krönell.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..