180921_agust_eli_640

MATCHENS PROFIL

Agust Eli Björgvinsson
Ålder: 24 år.
Roll i Sävehof: Målvakt i A-laget.

 

Det är med ett starkt försvarsspel som Sävehof lyft sig en nivå under slutspelet. Det blev visserligen många mål i första finalen, men snittet på 26 insläppta mål efter nio slutspelsmatcher är ändå bra.
– Det är inte mycket vi vill ändra till nästa match, men vissa grejer kan vi göra bättre. Och det kommer vi fixa, säger målvakten Agust Eli Björgvinsson.

Han tänker framför allt på förbättringspotentialen i försvarsspelet, men är samtidigt inte sen att berömma Alingsås för ett bra anfallsspel.
– Första finalen var en bra match, och vi hade fokus på rätt grejer. Därför vann vi. Men nu är det en helt annan match, och vi får se hur bra vi kan följa det som vi bestämt innan match, säger Agust.

Efter fyra möten med Alingsås under säsongen har han bra koll på hur deras spelare vill avsluta.
– Det viktiga för oss målvakter är att ha tålamod. Vi försöker lära oss två bra saker varje match, fast samtidigt analyseras matcherna av Alingsås också, och de försöker också förbättra sig hela tiden. Men det kan bli en psykologisk kamp. Räddar jag två bollar i rad från samma spelare, så har jag nog kommit in i hans hjärna. Det blir som ett schackspel när man väntar på nästa drag hela tiden, fortsätter målvakten.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..