sebastian_karlsson_640

MATCHENS PROFIL

Sebastian Karlsson
Ålder: 24 år.
Roll i Sävehof: Högersexa i A-laget.

Grundserien är på väg in i slutfasen, och det har på flera sätt varit en annorlunda säsong för Sävehof. Det tycker i alla fall Sebastian Karlsson som är matchens profil.
– Vi har haft mer skadeproblem i år och därför har vi fått använda spelare på andra positioner än normalt. Jag har till exempel fått spela en del som högernia, och på det sättet har det varit annorlunda. Sedan hade vi en situation där vi skiftade tränare förra säsongen, det har vi inte gjort i år och det gör också att det på sitt sätt skiljer sig en del i förutsättningarna om man jämför förra året och nuläget, säger Sebastian Karlsson.

När Sävehofs nummer 34 jämför sin egen prestation skiljer den sig också en del:
– Det har inte gått riktigt lika bra som förra säsongen, men jag ska inte säga att det är uselt heller. Fast jag har ju fått pröva en ny roll också, och det har varit lärorikt, men jag är inte riktigt nöjd i läget som vi befinner oss just nu, säger han.

Å andra sidan är ju inte säsongen slut, så det egna omdömet an ju förändras med de matcher som återstår. Sebastian lär visserligen inte komma upp i samma målskörd som i fjol, då 128 mål och nu 65 med fem matcher kvar av seriespelet, men det finns alltid möjligheter att slutspelet kan göra honom mer än nöjd.
– Serien är ju jämnare i år. Det gör matcherna roliga och det känns som att varje match betyder mer. Vi kan väl sluta var som helst mellan andraplatsen och den åttonde, säger han.

Närmast är det ett nytt derby i Partille Arena. Och det blir naturligt att fråga Sebastian Karlsson om det är RIK eller Alingsås som känns som det hetaste derbyt.
– Oj… jag får nog säga att det är likvärdiga matcher. Och det är jätteroligt med derby när serien är så jämn som den är, säger han.

Sebbe tror att det krävs noggrant arbete i 60 minuter för att få poängen med sig mot Alingsås:
– De har byggt spelet på samma sätt ett par år nu, och det gäller att vi är tydliga i vårt spel. Vi får inte vänta in dem utan använda fysiken och möta upp när de attackerar i sitt anfallsspel, säger han.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..