6_ida_oden_1920

MATCHENS PROFIL IDA ODEN

Ida Odén
Ålder: 31.
Roll i Sävehof: Högernia i A-laget.

Semifinal 4 söndag 29 april 17:30
Sävehof vs Skuru (2-1)

Köp biljetter >>>

Nu vet vi med säkerhet – det här blir Ida Odéns sista match i Partille Arena. När säsongen är över är också hennes handbollskarriär tillända. Men den slutar inte med den här semifinalen, så mycket vet vi också. Det blir minst en match till…

– Vi hade aldrig räknat med att kunna slå Skuru med 3-0 i matcher, så vi är beredda på en längre fight. Men jag hade gärna sett att vi avgjort senast, men det är bara att gilla läget. Nu får vi chansen att göra det på hemmaplan istället, och det är inte heller dumt, säger Ida.

Hon debuterade i Sävehof 2005 och har nio SM-guld, och det vore förstås alldeles speciellt att få kröna karriären med att bli svensk mästare för tionde gången. Fast det här med sista matchen i Partille Arena, och att slutet på karriären är väldigt nära, är ingenting som Ida Odén funderar på.

– Jag är så fokuserad på matchen, det är bara Skuru i huvudet på mig, att jag får ta det andra senare. Beslutet känns ändå helt rätt, så det är inte jobbigt om tanken skulle komma, säger hon.

Det har varit tre tuffa semifinaler, och Ida Odén förväntar sig ingenting annat än ordentlig kamp i den fjärde också.

– Det är svårt att kunna överraska i det här läget. Vi har mötts så många gånger att vi vet precis vad varenda spelare gör, och vad de vill komma åt i taktiska drag. Nu handlar mycket om att vara närvarande, vara engagerad och visa vilja, säger hon och hoppas på storpublik igen:

– Det var jätteroligt senast vi spelade i Partille Arena, och man får hoppas att publiken tycker det är skoj med en match till.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..