4_henrik_johansson_profil-470x220

MATCHENS PROFIL – 4 HENRIK JOHANSSON

Han har Partillebohallen som sitt andra hem – när Henrik Johansson beskriver sitt förhållande till klubben blir det på ett kärleksfullt sätt:

– Jag har spelat i klubben en lång tid, och Sävehof finns långt in i mitt hjärta, säger han.

Starten i Elitserien har gett hela laget luft under vingarna. Det märks på alla sätt, tycker Henrik Johansson.

– Det är bra stämning i laget och vi har bra fart på träningar. Det man gör på träning tar man ju med sig till match, så det blir nästan självklart att bra träningar ger bra matcher. Det känns hur bra som helst just nu, säger han. Tre segrar på tre matcher kräver sin förklaring

– om det nu finns någon. I alla fall skiljer det sig från förra säsongen, då Sävehof aldrig kom i en svit av tre segermatcher.

Så… vad är hemligheten bakom den starka säsongsstarten?

– Oj, det är en svår fråga. Vi har börjat med ett nytt spel, och jag ska inte gå in i detalj på det, men spelet passar oss bättre.

Sedan krigar vi hur mycket som helst. Det märks att alla vill vinna, säger Henrik. Att det är laget som står i centrum framför jaget märks också när ”Henke” beskriver sin egen roll i Sävehof:

– Just nu handlar det om att peppa gubbarna. Jag spelar ju inte jättemycket, utan får hjälpa till vi sidan. Ser jag något som är fel kan jag säga ”testa det här istället”. Ja, ge tips och vara en del av laget, berättar han. I kväll är det Hammarby som gäller. Men framför allt gäller det att vara beredda att ge allt för sitt Sävehof igen.

– Man ska aldrig underskatta Hammarby. Det kan bli en riktigt bra match, och jag tror att det blir vinst men det kommer krävas krävas en del för att komma dit, säger Henrik Johansson.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..