171213_william_bogojevic_640

MATCHENS PROFIL

Sävehof vs Ricoh
19:00 i Partille Arena
Köp biljetter på webben >>>

William Bogojevic
Ålder: 20.
Roll i Sävehof: Vänsternia i herrlaget.

Han är en spektakulär spelare med skottet som fruktat vapen. Hittills den här säsongen har det blivit 81 fullträffar, och därmed är det Sävehofs bästa målskytt som är matchens lirare mot Ricoh. Men William Bogojevic är inte nöjd.

-Det har varit mycket upp och ner i prestation i stort sett hela säsongen. Vi har inte presterat som vi vill och kan, men nu har vi kvar en del av seriespelet där vi kan ta igen det, säger han.

William Bogojevic må vara den som skjuter flest mål, men han är absolut ingen individualist utan ser till helheten:

-Vi är ett lag. Jag känner att det är lika mycket upp till mig själv att prestera som att kräva det av andra. Varje individ gör laget, och jag har inte heller presterat det jag vill göra hittills.

William Bogojevic debuterade i A-laget hösten 2014 och har nyligen förlängt kontraktet med Sävehof för ytterligare tre år. Det visar att han trivs och nu vill han att det ska synas på planen. Redan mot Ricoh.

-Vi ska visa att vi är ett bättre lag, springa mycket, vara tuffa i försvarsspelet och ha ett bra målvaktsspel. Det handlar om att spela i 60 minuter och visa inställning från början. Vi har revansch att kräva på Ricoh, säger han.

Den senaste månaden har fokus legat på träning. Hård träning. Och på att vara åskådare i soffan när landslaget spelat.

-Normalt sett känns det aldrig bra att förlora en match, men jag tycker att Sverige vann ett EM-silver. Det var inspirerande att se landslaget i EM och man blev sugen på att spela, så nu känns det väldigt roligt att seriespelet drar igång igen, säger Bogojevic.

 

 

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..